![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem skrypt mający wysłać formularz do bazy danych, wszystko jest według mnie poprawnie - jeśli chodzi o połączenie z bazą danych(zresztą komunikat błędu wskazuje chyba na co innego - nie wiem na co?). W sumie nie potrafię nic powiedzieć więcej - bo to moje początki w programowaniu. Po uruchomieniu skryptu na serwerze lokalnym (XAMPP) wyskakuje komunikat: Cytat Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0 Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/xampp/htdocs/report.php' (include_path='.;C:\xampp\php\pear\') in Unknown on line 0 Oczywiście uruchamiany plik to report.php, jest też report.html który zawiera wspomniany formularz w XHTML |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Błąd wskazuje na brak pliku, do którego się odwołujesz C:/xampp/htdocs/report.php
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kłopot rozwiązany - w sumie Twoja odpowiedź Hekko pomogła - kłopot tkwił w zbyt długiej nazwie katalogu, którego nazwę w przytoczonym cytacie ominąłem. Przeniosłem pliki do folderu o krótkiej nazwie. Mam więc pytanie - czy jest ograniczona liczba znaków dla ścieżki dostępu na serwerze lokalnym (i w ogóle)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://encrypted.google.com/webhp?hl=pl#hl...446&bih=832
W trzech pierwszych linkach znajdziesz wyczerpujące informacje. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:46 |