![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Chciałbym zrobić system 'karmienia' zwierzątka w grze. Chciałbym, aby z jednego komputera można było nakarmić je 1 raz dziennie. Niestety nie wiem, jakie dane mam pozyskiwać, żeby to zrobić. Nie chcę przez IP bo często jest tak, że w jednym bloku/mieszkaniu/domu jest ono dzielone między lokatorów. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
system autoryzacji (konta)
-------------------- :)
|
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co kolega napisał powinno Ci wystarczyć. Ale jeśli nie wystarcza to rozszerzając jego odpowiedź... pozyskiwać powinieneś login użytkownika i jego hasło.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Gdybym chciał tak zrobić, na pewno nie zaśmiecałbym forum głupimi postami
![]() Chodzi o to, że to ma być również dla niezalogowanych. |
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
niezarejestrowanych*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Flash cookie, a tak naprawde adres email i aktywacja glosu poprzez link w emailu jak nie chcesz poprzez login i haslo
Ten post edytował potreb 18.08.2011, 23:23:25 -------------------- |
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytasz ty wgl. te posty ? Gosciu podaje maila ty mu tam wysylasz link.. jak kliknie w niego to karmisz.. proste
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
--ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie będzie to zbyt wygodne. To ma być coś w stylu poleceń na glitery.pl i karmienia na dawnej grze 'Pożeracze mysich udek'.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz to pocisnąłeś
![]() ![]() -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Też jestem chłopakiem i też nie mam konta na gliterach. Dziwi mnie, jak uchroniłeś się od linków, które rzekomo prowadzą do czegoś ciekawego, a są przekierowaniem do gliterów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myśle, że najłatwiej przez zwykłe cookie w javascripcie. Dać jakis przycisk "nakarm" i pod niego zrobić obsługe zdarzenia onClick odpowiednią funkcją, która ustawi ciastka
|
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wystarczy wtedy usunąć ciasteczka z przeglądarki i karmić je do woli, a po godzinie mieć wszystkie kury i najwyższy level. Nie, dziękuję.
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to Flash Cookie jak już ktoś mówił
![]() -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no racja, że można usunąć cookie, jakkolwiek flashowe cookie też można łatwo usunąć. Na pewno jednak mniej osób o tym wie (pewnie duża grupa osób nawet nie wie o istnieniu tych flashowych, wiec co dopiero o ich usuwaniu:-)
|
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wolałbym, żeby nie dało się oszukać systemu.
|
|
|
-rozum- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tutaj masz odpowiedź:
http://www.google.pl/search?q=google+jak+n...lient=firefox-a O flash cookie mało kto wie i jak je usunąć. Nie ma rozwiązania 100% i się z tym pogódź. A jak uważasz że ktoś ci poda 100% dobre rozwiązanie to możesz sobie powiedzieć że wygrałeś 100 milionów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie da się inaczej
Cookie + IP to jedyne możliwości. Jeśli okazałoby się, że da się uzyskać więcej informacji jednoznacznie identyfikujących mój komputer, prawdopodobnie pozwałbym twórcę takiej technologii. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:40 |