![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Panowie i Panie.
Mam przed sobą, z całą pewnością, mały problem. Specem od PHP nie jestem i szukam pomocy Serwery Shoutcast mają w obsłudze taką, na przykład, stronę: http://188.165.20.29:5950/7.html Próbuję pociąć wynik takiej strony, jednakże nie mogę poradzić sobie z ostatnim parametrem. Z siedmiu wyników w tablicy, próbuję wyodrębić właśnie ten ostatni i zamiast fragmentu, dajmy na to "XYZ - ABC" otrzymuję "XYZ - ABC </body></html>". Czy mogę o jakąś sugestię jak poprawić kod? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten ostatni parametr to jak widzę string, a Ty go chcesz wyłapać jako liczbę -> (\d+). Zmień na ciąg znaków i będzie ok, ale tak swoją drogą, skoro tekst jest tak ładnie rozdzielony przecinkami to aż się prosi explode a do obcięcia tagów html chociażby strip_tags.
aha, i nieładnie tak w powitaniu zaczynać od Panów. ![]() -------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie!
Mam z kolei inny problem, ale to już osobny temat, skoro dotyczy czegoś innego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |