![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prosty skrypt wyświetlający zawartość tabeli z bazy danych i bazę danych w phpmyadmin, ale nie wiem jak to odpalić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mało szczegółowe pytanie. Napisz dokładnie o co Ci chodzi. Odpalić skrypt możesz wrzucając go na serwer obsługujący PHP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baza danych jest postawiona na MySQL, a phpMyAdmin to tylko narzędzie do zarządzania bazami MySQL. W PHP do połączenia z MySQL-em możesz użyć mysql_connect() albo mysqli albo PDO, albo jeszcze inne warstwy abstrakcyjnej. Ogólnie to są to podstawy podstaw, więc na początek polecam ten artykuł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę żeby zadziałało u mnie na komputerze w przeglądarce (bez wrzucania na serwer narazie...)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wspaniałe, a masz może jakieś pytania
![]() Ok. Wystaczy złośliwości. Zainstaluj sobie xamppa -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
jak zainstalowałem to co dalej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuć do fo9lderu htdocs pkiki skryptu.
utwórz tabele w bazie danych (możesz użyć phpmyadmina) zrzut bazy powinieneś mieć w jakimś pliku. ustawić prawdiłowe dane do bazy w skrypcie. Prawdopodobnie skrypt ma plik o nazwie np. db.php, config.php, baza.php domyślne dane do bazy xamppa to user:root, host : localhost, hasło (brak czyli pusty string) -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
wrzuć do fo9lderu htdocs pkiki skryptu. utwórz tabele w bazie danych (możesz użyć phpmyadmina) zrzut bazy powinieneś mieć w jakimś pliku. ustawić prawdiłowe dane do bazy w skrypcie. Prawdopodobnie skrypt ma plik o nazwie np. db.php, config.php, baza.php domyślne dane do bazy xamppa to user:root, host : localhost, hasło (brak czyli pusty string) Zrobione ![]() pliki do bazy danych mam 2: db.opt i osoby.frm, je też wrzucić do folderu htdocs? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 02:53 |