![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Potrzebuje przeładować stronę np po poprawnym zalogowaniu używam do tego header('location: cos tam'); ale niestety zmienia mi się adres url. Spotkałem się wcześniej z jakąś funkcją która robiła dokładnie to samo co header tylko nie zmieniała url. Wie ktoś może jak się ona nazywa? albo jak coś takiego osiągnąć? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W globalnej tablicy $_SERVER znajdziesz dokładny adres wywołania skryptu. Wykorzystaj jeden z elementów w header('Location: ' . $_SERVER['ddd']);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi dokładnie o coś takiego po przekierowaniu przy użyciu header mój adres wygląda tak: http://localhost/test/strony a chciałbym żeby wyglądal tak" http://localhost/test"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie idzie przekierować bez zmiany adresu w przeglądarce.
To co ty chcesz zrobić to jedynie: 1) IFRAME 2) lub AJAX Tylko po co takie dzikie kombinacje? Uzytkownik chyba ma prawo wiedzieć gdzie sie aktualnie znajduje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok dziki za informacje może mi się pochrzaniło z tą funkcja wcześniejsza.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 5 Dołączył: 16.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze można kombinować z cURL.
przed cUrlem dajesz ob_start, po curl pobierasz wszystko z ob_end_flush i wyświetlasz echem. |
|
|
![]()
|
|
a czy moge poprosic tak troche dokladniej w php dopiero raczkuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 5 Dołączył: 16.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście wymogiem jest zainstalowana biblioteka cUrl na serwerze. Pozdrawiam i powodzenia |
|
|
![]()
|
|
dzieki wielkie powalcze z tym
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:56 |