![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Kupiłem niedawno książkę "AJAX i PHP Praktyczny Kurs" autorstwa Marcina Lisa. Był tam prosty przykład aby udowodnić, że wymiana danych w AJAX nastąpiła bez przeładowania strony. Była biała strona, z przykładowym tekstem oraz przyciskiem który powodował zmianę tekstu na stronie na tekst znajdujący się w pliku dane.txt Postanowiłem spróbować zrobić coś takiego w stronie ale już z CSS. Napisałem taki kod do XMLHttpRequest:
Ale nie wiem jak zrobić żeby klikając w normalny tekst w menu (a nie przycisk) następowała zmiana danych. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na tekście musisz podpiąć zdarzenie onclick - identycznie jak na przycisku. CSS nie ma tu nic do gadania.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś jakiś przykład podać?;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:28 |