![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę stronkę na której chcę umieścić mini galerię. Nie chcę używać gotowych skryptów, więc tworzę sam galerię i mam już coś takiego:
Owy skrypt ma za zadanie wyświetlić z danego katalogu wszystkie obrazki. Nie jest on zabezpieczony przeciwko jakimś innym typom plików, gdyż założyłem z góry, że w katalogu z galeriami znajdą się tylko i wyłącznie pliki z obrazkami a także plik info.txt potrzebny do wyświetlenia wszystkich galerii znajdujących się na stronie. Użytkownik po wybraniu konkretnej galerii przenoszony jest do powyższego skryptu, który jak narazie wyświetla tylko miniaturki obrazków z danej galerii, lecz nie wiem jak zrobić żeby teraz na tym co mam wygenerowane na stronie został wyświetlony <div>, który skonfigurowałem w następujący sposób:
Wiadomo, można zrobić w linku odnośnik do tej samej strony i ją przeładować i jednym IF'em załatwić wyświetlenie div'a, ale niestety biorę pod uwagę, że w galerii mogą być zdjęcia duże i dużo ich może w niej być co utrudnia załadowanie strony na nowo i pewnie spowolni skrypt albo go unieruchomi. Pytanie do was jest takie: czy da się zrobić tak żeby po kliknięciu ładował się sam div (a nie cała strona od nowa) ![]() Ten post edytował PaulPavello 17.08.2011, 23:07:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie jest on zabezpieczony przeciwko jakimś innym typom plików 1.No to się pewnego ranka zdziwisz jak ktoś ci serwer załatwi ![]() 2. Nie używaj printf do tego typu wyświetlania stringów - od tego jest echo A co do tematu (jQuery):
Wyświetlanie obrazka to nie problem - problemem jest jego zniknięcie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pogrzebałem trochę w necie i pokombinowałem z tym co wysłał kolega wyżej i mam teraz coś takiego:
Puki co działa to tak, że jak kliknę na obrazek to wyświetla mi się tło takie jak chcę, ale niestety nie jest przeźroczyste - obrazek ma przeźroczystość, jak to naprawić? A poza tym na tle nadal nie widać obrazka:( Ładuje mi się już obrazek trochę niepotrzebnego kodu wywaliłem:
Niestety tło tego DIV'a nadal jest takie jakby był to obrazek bez przeźroczystości, a szkoda, wie ktoś jak temu zaradzić ![]() NAPRAWIŁEM! Miałem w CSSie dołożony do #krycie background: #FFFFFF; i to psuło efekt;) Ten post edytował PaulPavello 20.08.2011, 16:40:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 14:54 |