![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki mały problem ze zrobieniem obsługi błędu. Mam tablice w której są loginy i jak wiadomo nie mogą się powtarzać dodałem klucz na login Unique i już nie pozwala dodać drugiego takiego samego. Ale teraz mam problem z raportowaniem tego błędu, jak wyświetlić użytkownikowi że taki login już jest ? próbowałem coś na styl:
Ale to nie chce działać, jak by ktoś mogł pomóc co z tym fantem zrobić, ew jak rozwiązać tylko ten błąd ? Reszta niech raportuje sobie normalnie.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może najpierw wypadało by bazę zapytać o dany login i dopiero wtedy pakować zapytanie a nie bazować na bazie danych i kluczu UNIQUE ?
A propo @ - nie stosujemy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogłem się powstrzymać... Użytkowników Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:06 |