Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][PHP] Prosta rejestracja
ToFFiK

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, chciałem zrobić prostą rejestracje konta w pliczku PHP, która wyglądała by mniej więcej tak:

Nick: [pole]
Hasło: [w md5]

musi też sprawdzać największą liczbę "id" i dodawać do tego jeden. Nie chcę gotowca (chyba że już ktoś by pomógł (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) bo wiem jak tutaj jest na forum z "zrób mi skrypt", lecz byłbym wdzięczny za co najmniej konkretne linki do wytłumaczenia jak coś podobnego zrobić (nie do jakieś głównej php bo o tym wiem, lecz nie wiem pod czym szukac, i najszybciej uczę się na przykładach, które spróbowałbym przerobić pod siebie)

Edit. Już napisałem sobie pod siebie jakąś prostą rejestracje, jednak teraz został mi problem tylko z ID, ponieważ nie wiem jak w zapytaniu

1. $zapytanie = "INSERT INTO `konta` (`id`, `name`, `Wiek`, `Key`) VALUES (NULL, '$login', '$email', '$pass_md5')";

Zrobić aby dodawało +1 ID zawsze

Edit2. po próbach okazało się że dodaje, lecz mam pytanie

Mam:
  1. <b>ID Skinu:<b><br />
  2. <input type="text" name="skin" style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; font-weight: bold" /><br />

1. $skin = trim($_POST['skin']);

Tylko jak teraz ograniczyć, aby w tym polu, można było wpisać tylko okresline liczby

Ten post edytował ToFFiK 17.08.2011, 15:24:45
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:27