![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Zmienne $title i $article sa umieszczane w pole `value` w formularzu, najpierw musze je ustawic na puste, a potem przesylam do nich zawartosc tablicy POST. Jak zrobic zeby nie pisac dwa razy tych zmiennych, dlaczego musze ustawic zeby byly one puste. Probowalem w klasie `Articles` ustawic var $title = ""; ale to nic nie dalo... ;/ -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy oto chodzi ale:
1. Utworz plik zmienne.php (lub inna nazwa) idaj tam kod:
i na poczatku kazdego pliku daj
Powinno działać. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiales...
Ja chce zeby na start zmienne byly ustawione jako puste, a przy wyslaniu formularza przyjmowaly wartosc z tablicy POST ![]() -------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kicaj_ @ 2004-06-23 13:50:12) a przy wyslaniu formularza przyjmowaly wartosc z tablicy POST ![]() Cooooo? ![]() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego musze ustawiac:
Nie da sie tego zrobic by na starcie byly one ustawione na puste? Bo co jesli bede mial sto tych zmiennych i bede musial sto razy tak pisac... ![]() -------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale w czym problem, przeciez w if i tak nadajesz im wartosc z $_POST. Zmodyfikuj to lekko w taki sposób:
i wsio. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(kszychu @ 2004-06-23 15:10:25) No ale w czym problem, przeciez w if i tak nadajesz im wartosc z $_POST. Zmodyfikuj to lekko w taki sposób:
i wsio. No tak wlasnie jest... Chce (nie wiem czy to mozliwe), ze gdy za samej gorze wywoluje cos takiego:
Beda zmienne ustawione jako puste ( $title = "" ), a dopiero przy kliknieciu w formulrza ich wartosc sie zmienia... -------------------- PHP Developer
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:30 |