![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 2 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przekierowaniem 301. Temat wiele razy poruszany ale nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania mojego przypadku. Mam domenę i subdomenę. Część kodu chodzi na domenie inna część na subdomenie. Całość chodzi na obu. Może trochę namieszałem w praktyce chciałbym żeby wyglądało to tak: Mam adresy subdomena.domena.pl/coś1/coś2 i tylko takie adresy mają chodzić pod tą subdomeną. Jeśli argument coś1 zmieni się na coś3 to ma przekierować na adres domena.pl/coś3. Działać może również adres subdomena.domena.pl. Moje warunki dla .htaccess wyglądają tak: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^subdomena.domena.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} ^.+$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(coś.*)$ [NC] RewriteRule (.*) http://www.domena.pl/$1 [R=301,L] i nie mam zielonego pojęcia dlaczego środkowe ratunki nie są brane pod uwagę przez Apache. Tak jakby w ogóle nie istniały. Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A serwer obsługujący Twoją stronę pozwala na obsługę .htaccess?
Jeśli byłyby jakieś błędy w pliku to system by Cię poinformował. BTW: .htaccess proponuję testować na tymczasowym przekierowaniu (302). Oszczędzisz sobie w przyszłości sporo problemów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 2 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obsługa mod_rewrite oczywiście jest włączona. W pliku nie ma błędu składni ponieważ przekierowanie działa. Jedynym problemem jest to, że działa zawsze dla tej subdomeny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:42 |