![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura działania systemu. ->
1.logowanie. 2.zakladka moje konto 3.dodanie nowego filmu w formularzu 4.przesłanie formularza do skryptu php 5. obsługa formularza & wysłanie go do bazy danych Skrypt dodania nowego filmu i obsługi jest gotowy. Wszystkie dane z formularza są bezbłędnie dodawane do bazy danych. Teraz tylko chciałbym aby użytkownik wchodząc na stronę mógł zobaczyć ten film, kliknąć na hiperłącze do tego filmu i aby ten plik z filmem (o adresie np ../film.php?id=200 -> 200 (jako ID filmu) miał później połączenie z bazą danych bo tego nie potrafie już zrobić (nie mam pomysłu jak..) reasumując: nie mam pomysłu w jaki sposób dodać do bazy danych nowy plik z filmem (np. film.php?id=200 lub film_200.php), by móc go później obsłużyc (dodawac komentarze, oceniac..).. huh, czekam na odpowiedzi.. nie mogę dalej tworzyć strony bez tego :/ w razie czego zostawiam GG:8005987 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz id filmu to co za problem zapisać o nim dane a potem je wyciągnąć z bazy np. link do odtwarzacza?
Ten post edytował CuteOne 16.08.2011, 20:53:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuje jutro pokombinować, jeżeli dalej nic nie wymysle to odezwe sie do ciebie jeszcze raz..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 4 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tu problemu nie widzę, zapisujesz w jednej tabeli: id_film, nazwa itp a w drugiej komentarze np: id_komentarza, id_filmu, id_usera i potem za pomocą klauzuli where pobierasz odpowiednie dane np komentarze do filmu o id 200:
SELECT * FROM komentarze WHERE id_filmu='200' |
|
|
![]()
|
|
No nie daje rady :/
Zostawie tutaj kod odpowiedzialny za tworzenie nowej gry. (przerzuciłem się na gry)..
huh, no nie wiem, wg was jest to proste ale ja nie mogę sobie z tym poradzić. skrypt polega na odebraniu danych z formularza -> przesłaniu ich do php, wczytaniu pliku nowyphp.php w ktorym zapisany jest szablon strony. tylko chcialbym w jakis sposob dolaczyc do tego pliku wartosci z formularza zeby nie byl to zawsze ten sam plik tylko mial swoje unikalne wartosci (nazwa filmu itp).. :/ najważniejszy element kodu który tworzy nowy plik php (z grą) został pogrubiony.. bo nie wiem właśnie jak zrobić ten nowy plik z wartościami, NAZWA, ID, KOMENTARZE, OCENA... ten kawałek kodu wczytuje plik php z szablonem ale bez żadnych dodatkowych wartości, tylko wszystko co jest w nim zapisane zostaje kopiowane :/ Ten post edytował wint3rkill 17.08.2011, 15:23:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj to w tagi PHP bo aż oczy bolą..
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim celu zapisujesz nowy plik .php skoro wszystkie dane trzymasz w bazie?
|
|
|
![]()
|
|
tak, dane trzymam w bazie ale w jakiś sposób muszę później mieć mozliwosc wejscia na strone z grą przez link.
Chyba ze masz lepszy sposób? Bo to sie zgadza, mam wszystkie dane w bazie tylko teraz nie wiem jak je "wypluć" żeby póxniej mozna bylo przejsc do strony z tą konkretną grą. |
|
|
![]()
|
|
Unikalny skrypt dla wyświetlania WSZYSTKICH gier:
Link do skryptu to np. http:// www. games.pl/showgame.php?game=12 Ten post edytował CuteOne 17.08.2011, 21:59:54 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego
w pliku plikphp.php wkleiłem kod który dopowiedzialny jest za wyświetlenie wartości zmiennej - jako nazwa gry. a w pliku dodającym gre (dodaj_gre.php) coś takiego
zmienna $tresc przekazuje do nowego pliku z grą wartosc $name czyli nazwe gry co w efekcie koncowym wyswietla nazwe gry w nowym pliku php, z grą ![]() także to mam za soba 'tak na próbe' bo oficjalne wezmę się teraz do pobierania wszystkich elementów z tablic bazy danych za pomocą klucza gry (ID_GRY) ![]() Pomógł - oczywiście leci w waszą stronę ![]() Ten post edytował wint3rkill 18.08.2011, 11:03:09 |
|
|
![]()
|
|
I dla każdej gry będziesz tworzył oddzielny plik?? poczytaj o szablonach i modułach - zaoszczędzi ci to kupę czasu i nerwów w przyszłości
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 15:08 |