![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę komunikator na stronę www, coś podobnego do tego na nk.pl . Mam już całą skurkę, style CSS tylko pozostało mi serce do zrobienia. No i... właśnie. Stanęłam w jednym miejscu.
1. Mianowicie nie wiem jak pobrać tylko aktualne dane z MySql (nową treść wiadomości) w tle następnie (wszystko bez odświeżania strony) je dodać do istniejącej już treści rozmowy która znajduje się w Div'ie. 2. Jak zrobić żeby z pola textarea po wciśnięciu enter wysłać wiadomość i wyczyścić pole? Proszę o szybką odpowiedź i jakiś przykład ![]() Pozdrawiam maciusiek995 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. W sesji dodaj ID ostatniej pobranej wiadomości, a przy aktualizacji ajaxem pobierz wiadomości, których ID jest większy od tej w sesji.
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi Ci o takie coś?
Ten post edytował maciusiek995 16.08.2011, 19:32:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:43 |