![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich,
Mam prosty skrypcik w JS i chciał bym do niego dodać obsługę ciasteczek tak by zapamiętało jedną zmienną i można ją było później wykorzystać. Skrypt ma za zadanie zliczyć czas spędzony na stronie i wartość czasu pomnożyć o odpowiednią stałą, problem w tym że chciał bym aby licznik nie resetował się za każdym razem jak użytkownik przejdzie na inną podstronę. Myślalem tutaj o 2 rozwiązaniach ciasteczka i sesja. Jednak nijak nie mogę tego zaimplementować i już połowę włosów z głowy wyrwałem. CODE <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- Begin startday = new Date(); clockStart = startday.getTime(); function initStopwatch() { var myTime = new Date(); return((myTime.getTime() - clockStart)/1000); } function getSecs() { var tSecs = Math.round(initStopwatch()); var iSecs = tSecs % 60; var iMins = Math.round((tSecs-30)/60); var sSecs ="" + ((iSecs > 9) ? iSecs : "0" + iSecs); var sMins ="" + ((iMins > 9) ? iMins : "0" + iMins); var a = (iMins*60 ); var b = a + (iSecs); var d = b * 0.002536783; document.forms[0].timespent.value = d; window.setTimeout('getSecs()',1000); } </script> </head> <BODY onLoad="window.setTimeout('getSecs()',1)"> <CENTER> <FORM> <FONT SIZE="2" FACE="Arial">Gmina zarobiła: </FONT><input size=10 name=timespent> </FORM> </CENTER> <!-- End of Time Spent JavaScript --> </body> </html> Jeśli ktoś by mi podpowiedział jak to zrobić lub po prostu wstawił ciasteczka za mnie to był bym wdzięczny. Szukałem czegoś takiego w internecie i próbowałem zaimplementować wiele różnych rozwiązań ale zawsze gdzieś pozostawiam babola i jest kicha. pozdrawiam Łukasz Ten post edytował gmorekk 16.08.2011, 11:00:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:23 |