![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Was serdecznie...
Wiem że już jest tego dużo ale miałem plan tworząc to aby było coś odmiennego rozbudowywać i dać alternatywe bezpieczeństwa wraz z darmowymi aukcjami OPIS: --zmoderowano--- Darmowe Aukcje Internetowe, to świetna alternatywa dla firm i osób prywatnych, którzy nie chcą płacić prowizji za pośrednictwo wystawiania swoich przedmiotów a przy tym nie tracąc na bezpieczeństwie swoich tranzakcji. Strona którą można obejżeć to --zmoderowano-- --zmoderowano-- Będę bardzo wdzięczny gdy klikniesz "LUBIE TO" Dziękuję i odwdzięczę się ![]() --zmoderowano-- --zmoderowano-- --zmoderowano-- Za każde LUBIE TO na facebook odwdzięczę się tym samym ![]() Proszę o łagodne potraktowanie tej strony ponieważ cały czas ją rozbudowuje.... chce udowodnić sobie i innym że da się zrobić coś bez znacznej kwoty na koncie ![]() Chętnie również podejmę współprace i każdą pomoc uwagi i sugestie mile widziane. Pozdrawiam Was serdecznie mam nadzieje że potraktujecie mnie ulgowo co do tego !
Powód edycji: [Cysiaczek]: [Cysiaczek]: [phpion]: Usunąłem linki pozycjonujące. Proszę tego więcej nie robić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Leżysz na totalnych podstawach. Byle wpisanie '" i już szlag trafia Twoje zapytanie
Rejestracja podatna na standardowy atak XSS I ta reklama: "Zrób to co inni Polacy - dołącz do 4play.pl" Jak ja nie lubie takiej ściemy :/ Wiesz, Ty i Twój kolega to nie powód by pisać "inni Polacy". Zwrot "inni Polacy" sugeruje, że do 4play.pl dołączyło więcej osób niż 2 W prawie wszystkich kategoriach masz 0 produktów, a w dwóch kategoriach masz aż -1 produktów. Ciekawe ![]()
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
1. Co ma robić przycisk "wyczyść" w zaawansowanym formularzu wyszukiwania? U mnie nie robi nic (Opera).
2. W wyszukiwaniu zaawansowanym, nawet gdy nie skończę uzupełniać interesujących mnie kryteriów i wybiorę "szukaj w kategoriach", skrypt automatycznie czyści pola checkbox i rozpoczyna wyszukiwanie. 3. Przy rejestracji nie sprawdzasz poprawności danych (np. czy kod pocztowy, telefon to liczby w ogóle). Od strony wizualnej: - uważam, że logotyp nie należy do szczególnie udanych, - brak wyrównania między polem tekstowym wyszukiwarki na głównej, a przyciskiem "szukaj", - mnóstwo mniejszych niedoróbek powyższego typu, - ogólnie rzecz biorąc nie ma dramatu, ale i nie powala ![]() I to by było na tyle, zważywszy na brak konta testowego i aukcji (nie mam zamiaru przeszukiwać wszystkich kategorii, żeby upolować jakiś przedmiot). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
--zmoderowano--
Sporo błędów ortograficznych i składniowych, ciężko się czyta niektóre rzeczy. 'Nieco' podobne do Allegro. ;]
Powód edycji: [Cysiaczek]:
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jeszcze poczytałem trochę na stronie i dość często pojawia się tekst: "profesjonalizm i bezpieczeństwo", "alternatywa bezpieczeństwa" (ten tekst pasuje idealnie i jako jedyny jest zgodny z prawdą
![]() Błędy bezpieczeństwa wymieniłem w pierwszym poście. Oto kolejny: --zmoderowano-- Bardziej się skupiłeś na tekstach o bezpieczeństwie niż na samym bezpieczeństwie. ps:konto testowe: login:jolziom haslo:testtest autor zapomniał podać ![]() w select z krajem można wpisać cokolwiek - ty to przyjmujesz i wyświetlasz co się wpisało. No co to za select że ja tam mogę wpisać cokolwiek? Wiadomości można wysyłać samemu sobie. Nie chce mi się zakładać drugiego konta by sprawdzić, czy można zarządzać cudzymi wiadomościami.
Powód edycji: [Cysiaczek]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie, cały czas staram się naprawiać to co nie jest doskonałe i załatwiać rzeczy które powinny być standardowo choć by SSL.
Naprawdę jestem wam wdzięczny za te cenne uwagi. DZIĘKUJĘ ! p.s Jeśli może jest ktoś chętny do współpracy/pomocy w usprawnieniu serwisu, pod względem kodu, gramatyki, spójności itd Proszę pisać 37011052 wszelkie propozycje miło widziane ![]() Ten post edytował gramastola 16.08.2011, 13:59:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Niby nowe, a wygląd aukcji skopiowany prosto od Allegro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwny zbieg okoliczności:
4Pay: http://imageshack.us/photo/my-images/12/paynx.jpg Allegro: http://imageshack.us/photo/my-images/153/allegroq.jpg/ -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
o zaczyna się...
Cytat Dziwny zbieg okoliczności: 4Pay: http://imageshack.us/photo/my-images/12/paynx.jpg Allegro: http://imageshack.us/photo/my-images/153/allegroq.jpg/ to chyba nie jest zastrzeżone w żadnym urzędzie ani praw autoskich... Portal ma być darmową alternatywą allegro. Cytat Niby nowe, a wygląd aukcji skopiowany prosto od Allegro. O nie wszystko wszystkim ale nie zrobił bym nigdy kopiuj wklej zwłaszcza że chce aby to miało miejsce bytu na sam początek robić smród z kopiowaniem czyjejś grafiki ? O nie drogi Panie! Po za tym prosiłem o ocenę a nie porównywanie lub też wytykanie bo to jest już zwykłe czepianie się, jestem bardzo zadowolony że chcecie mi pomóc uświadamiając iż są błedy wiem że nic nie jest doskonałe a żeby było trzeba nad tym trochę posiedzieć ale bez takich typu coś skopiowane z innej strony ;/ to było by idiotyczne zrobić takie coś w dodatku na starcie, Wybaczcie p.s To naprawde jest w fazie tworzenia powolutku do przodu dlatego też dałem to do oceny nie jest to oficjalny start ![]() Ten post edytował gramastola 16.08.2011, 16:29:52 |
|
|
![]()
|
|
No właśnie panowie, czepiacie się. To nic, że wizualnie jest to kopiuj-wklej allegro. W kodzie widać już zdecydowanie różnicę.
Cały layout na tabelkach (wkońcu mamy dopiero XXI wiek, nie ma co wymagać), w pokazanych przez Was kategoriach każde LI i SPAN ma style w kodzie, każde takie samo. Byłoby przecież marnotrawieniem pojemności internetu używając tylko klas i css... ![]() Skoro to dopiero start to pozmieniaj te wstawki o bezpieczeństwie i profesjonaliźmie bo do jednego jak i drugiego jeszcze daleko - bez urazy.
Powód edycji: [nospor]:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienisz zdanie o darmowych aukcjach, gdy z własnej kieszeni będziesz musiał utrzymać serwery i kilka milionów użytkowników. Jak zamierzasz weryfikować użytkowników i eliminować oszustów ?
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zmienisz zdanie o darmowych aukcjach, gdy z własnej kieszeni będziesz musiał utrzymać serwery i kilka milionów użytkowników. 1 Prowadzę firmę którą stać na to. 2 Portal również będzie zarabiał na reklamach. Cytat Jak zamierzasz weryfikować użytkowników i eliminować oszustów ? Bardzo dobre pytanie. W trakcie prac jest również system płatności jak i negocjacje z prawnikami którzy pokierują mnie jak to wszystko wykonać, na szczęście mam taką możliwość nieodpłatnie co wiąże się z tym iż zaoszczędzę Inwestycja wskazana lecz powoli powoli do przodu mam nadzieje! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie się zarejestrowalem
1. gdzie jest te obiecane 50 zł? 2. "darmowe aukcje" co to znaczy, bo przy próbie wystawienia, pry różnych opcjach np pogrubienie są podane koszty skorzystania z takiej opcji, to co to za darmowe aucje? |
|
|
![]()
|
|
Cytat 2. "darmowe aukcje" co to znaczy, bo przy próbie wystawienia, pry różnych opcjach np pogrubienie są podane koszty skorzystania z takiej opcji, to co to za darmowe aucje? Proszę sobie wyobrazić że wyróżnienie na głównej stronie, pogrubienie i inne są darmowe... Jeden wielki haos nikt nie dodaje normalnych aukcji tylko każdy się pcha. Ceny nie są wielkie bo maksymalnie można dodać ogłoszenie na 30 dni aby je wyróżnić płaci się symboliczną kwotę aby był porządek i ład. Jednak za wystawienie zwykłej aukcji nie płaci się prowizji od sprzedawanych przedmiotów, powiedzmy wystawiam coś za 2 zł i musze płacić od wystawionej ilości przedmiotu, u Nas tak nie ma! Nie płaci się nic a jeśli już chce się być w TOP płaci się symboliczną sumę i jednorazowo więc sądze że opłaca się wydać 5 zł na 30 dni by być wyróżnionym i zwiększyć atrakcyjność swoich aukcji. Niż płacić za samą aukcje plus dodatki a cena zwiększa się od ilości dni, u Nas cennik jest stały i bez zmian. Myślę też by wprowadzić weryfikacje użytkowników po przelaniu z konta również symbolicznej sumy powiedzmy 1 gr co potwierdzało by autentyczność danych. Ale to jak już będzie zainstalowany SSL i poprawiony system. Również będzie niebawem coś ala Płacę z 4Pay ![]() ![]() Co do 50 zł jest to bilans należy się skontaktować by taki bilans uzyskać ![]() Ten post edytował gramastola 19.08.2011, 14:04:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze napisz nam co miałeś na myśli pisząc TOP?
i co to jest i na czym polega bilans? a gdzie można dokładnie jeszcze raz przeczytać o tych 50 zł bo ta inf. zniknęła, oczywiście rozumiem że to były aktualności ale chyba to jeszcze obowiązuje i można jeszcze gdzieś to przeczytać. Nie chcę by to wyglądało że poluję na te 50 zł ale skoro piszecie że darmowe portale to fikcja /rozumiem że o innych/ to sami też musicie być ok, chcę sprawdzić waszą uczciwość Ten post edytował mojo 19.08.2011, 15:45:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest do tego jakieś konto testowe?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Wystawiłem przedmiot, zapchaliście mi całą skrzynkę jakąś informacją generowaną przez automat..
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Czy jest do tego jakieś konto testowe? Ja założyłem testowe, ale widzę usunęli. Nie spodobała się krytyka ![]() Widzę banalnych błędów przeciwko atakowi XSS nadal nie poprawiliście oraz sqlinjection. A na stronie nadal widnieje opis: Cytat Pełen profesjonalizm i bezpieczeństwo Wiem, czepiam się, ale skasowaliście takie moje fajne konto testowe ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
* brak zabezpieczenia, jak to ma w przypadku aukcji na Allegro - tzw. ochrona kupujących
* ja wiem, że to może i fajnie wygląda, ale publiczna informacja - "8 ZAREJESTROWANYCH UŻYTKOWNIKÓW" raczej zniechęca, niż zachęca * od kiedy to regulamin pisze się wycentrowanym tekstem? Co to, nagłówek? Zupełnie nieczytelne jest i zniechęca do czytania po pierwszych kilku zdaniach |
|
|
![]()
|
|
Cytat To jeszcze napisz nam co miałeś na myśli pisząc TOP? i co to jest i na czym polega bilans? a gdzie można dokładnie jeszcze raz przeczytać o tych 50 zł bo ta inf. zniknęła, oczywiście rozumiem że to były aktualności ale chyba to jeszcze obowiązuje i można jeszcze gdzieś to przeczytać. Nie chcę by to wyglądało że poluję na te 50 zł ale skoro piszecie że darmowe portale to fikcja /rozumiem że o innych/ to sami też musicie być ok, chcę sprawdzić waszą uczciwość Top oznacza to iż ogłoszenie będzie zawsze na głownej stronie wyróżnione jeśli aukcji jest dużo jest to wtedy generowane losowo. Bilans to kredyt czyli kupuje Pan sobie wyróżnione ogłoszenie i ono jest doliczane do rachunku jak w przypadku allegro. 50 zł oznacza że może Pan wystawić kilka wyróżnionych aukcji i bilans Pana nie może przekroczyć 50 zł długu. Cytat Wystawiłem przedmiot, zapchaliście mi całą skrzynkę jakąś informacją generowaną przez automat.. To jest nie możliwe... Maila dochodzą po wystawieniu aukcji, rejestracji itp... Lub newestler Cytat Ja założyłem testowe, ale widzę usunęli. Nie spodobała się krytyka Spodobała są to dla mnie bardzo cenne uwagi naprawde dziękuję i jestem wdzięczny za to kliknołem nawet opcje POMÓGŁ ! Cytat Widzę banalnych błędów przeciwko atakowi XSS nadal nie poprawiliście oraz sqlinjection. A na stronie nadal widnieje opis: Nie czepia się Pan zgadzam się jednak ja sam nie zdołam tego naprawić dość szybko ale będzie to działało Przysięgam!! Nie mam teraz takiej możliwości ![]() Cytat * brak zabezpieczenia, jak to ma w przypadku aukcji na Allegro - tzw. ochrona kupujących * ja wiem, że to może i fajnie wygląda, ale publiczna informacja - "8 ZAREJESTROWANYCH UŻYTKOWNIKÓW" raczej zniechęca, niż zachęca * od kiedy to regulamin pisze się wycentrowanym tekstem? Co to, nagłówek? Zupełnie nieczytelne jest i zniechęca do czytania po pierwszych kilku zdaniach SSL będzie zainstalowane również z innymi akredytacjami, powolutku ![]() 8 użytkowników... mamy żyć kłamstwem ? nikt nie ukrywa że jest to nowe a przecież nikogo nie zmuszam by się rejestrował jeśli nie chce to dzieki wam może się udać ! Co do regulaminu ![]() ![]() ![]() Ten post edytował gramastola 19.08.2011, 20:14:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 11:04 |