![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słuchajcie, dziwna sytuacja. Mam dysk 750GB. Partycja C ma przydzielone 100GB. Na niej (niestety) Vista. Wszelkie gry i programy instaluję na pozostałych partycjach. Instalki, filmy, muzę, dokumenty i całą resztę trzymam na innych dyskach. Trochę pierdołek na Pulpicie ale tylko kilka GB.
A na dysku C ciągle miałem około 9GB wolnego miejsca. I w sumie jakoś mnie to specjalnie nie interesowało do momentu kiedy po restarcie kompa po instalacji aktualizacji (Vista oryginalna) zrobiło się nagle 40GB wolnego. Myślę sobie "super", ale za 2-3 dni zrobiło się zupełnie samo z siebie tylko 3,5GB wolnego. CCleaner nic nie znajduje. Avast, zapora systemowa itp. są na bieżąco uaktualniane. Nie ściągam żadnych parchów, nie instaluję jak głupi zbędnych programików i ogólnie jestem ostrożny z treścią pobieraną z netu. Wiem, że przerwanie w wypalaniu DVD czy pakowaniu RARem może powodować, że pliki tymczasowe zostają na dysku. Ale ja wypalam góra 2-3 DVD kwartalnie a pliki tymczasowe RAR wywalam (jeśli takowe zostają). Jakieś pomysły co może być tego przyczyną lub jak się przed tym bronić? Ten post edytował sadistic_son 15.08.2011, 14:58:17 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zobacz manualnie co zajmuje Ci ej miejsca na dysku i pomyśl, gdzie się mogło coś pościągać. Może jakaś instalacja zostawiła po sobie własny temp zawalony. Trudno wyrokować nie siedząc obok i nie widząc
![]() Jeśli masz dodatkowo ustawione by automatycznie tworzył plik wymiany czy tym podobne ustawienia, to potrafi nagle zniknąć masa pamięci dyskowej w chwilę do SWAPu. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Był bodajże program o nazwie easycleaner.
Można nim zobaczyć ile procentowo poszczególne pliki/foldery zajmują miejsca, jak dla mnie idealny program w tej sytuacji. EDIT: To na 100% ten program. Ten post edytował foxbond 15.08.2011, 16:47:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś miałem podobny problem - okazało się, że jakiś program (nie pamiętam już jaki) robił sobie "swap" po zapełnieniu ramu i go nie czyścił po wyłączeniu. Może u Ciebie jest podobnie - coś mi się kojarzy, że była to wersja portable jakiegoś programu uruchamiana z usb, ale głowy sobie uciąć nie dam.
Przy przeszukiwaniu dysku warto pokazać foldery ukryte bo pewnie w nich siedzą te gigabajty. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jakieś pomysły co może być tego przyczyną lub jak się przed tym bronić? A ile zajmuje Ci WinSxS? Punkty przywracania skasowałeś? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na 99% jest to wina winsxs
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:44 |