![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż mam taki problem Pisze mały Panel administracyjny w PHP i mam problem bo gdy wysyłam coś $_GET'em niszczy mi sesje logowania Podaje na konkretnym przykładzie: Plik: index2.php
Plik: auth.php
Plik index.php
Plik menu.php
Plik srodek.php
Plik index.php to formularz do zalogowania się , index2.php to wnętrze panelu, auth.php to plik pobierający dane z bazy i ustalający sesje (w przypadku poprawnych danych daje zalogowany == tak ) menu.php to plik z bocznym panelem przycisków , a plik środek to miejsce wyświetlania się odpowiednich informacji. Problem polega na Tym że po zalogowaniu i wciśnięciu odnośnika dodaj zdjęcie pokazuje mi się formularz logowania. Dlatego że zmienna GET wysyła nowe dane ( w index2.php jest else { formularz } ). Jak to obejść ? żeby po wysłaniu geta nadal sesja się trzymała ? Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym przypadku nie ma to większego znaczenia działają oba sposoby
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A jak wygląda pełny link do dodaj zdjęcie?
Pozatym zastosuj się do porad: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pełny link ?
Wszystkie pliki umiejscowione są w jednym folderze Czyli index2.php lezy tam gdzie addphoto.php (ten plik obecnie jest pusty) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Powtarzam jeszcze raz proste pytanie:
Jak wygląda link do dodaj zdjęcie. Przykład linku: http://localhost/index2.php?blabla=bleble A jak u Ciebie wygląda link? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tak.
Zastosowałeś się do porad o które prosiłem? Podałem ci linka parę postów wcześniej Chodzi między innymi o wyświetlanie wszystkich błędów. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wywaliło coś takiego:
I takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/dmx/domains/dmx.cal24.pl/public_html/dw/panel/index2.php:1) in /home/dmx/domains/dmx.cal24.pl/public_html/dw/panel/auth.php on line 2 I masz swojego winowajce. Musiałem aż dwa razy prosić by dojść do jego znalezienia?"headers already sent" ten błąd był milion razy poruszany na forum. Wystarczy użyć wyszukiwarki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sorrki , http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent czyli to powinno pomóc ?
|
|
|
![]()
|
|
1) Sprawdź
2) Miałeś szukać na forum a nie wiki ![]() 3) I nie, nie pomoze, bo u ciebie chodzi zapewno o BOM. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak wina BOMu dzięki działa
![]() Ale jeszcze wyświetla mi się
Od czego może to być ? |
|
|
![]()
|
|
Juz ci przecież na samym początku pisali:
nie: msg a: 'msg' Toż to podstawa. Tekst ma być tekstem a nie stałą. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:45 |