![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż problem może opiszę tak: reinstalowałem sobie system, i instaluje sobie wszystko po kolei.... apache , mysql, psql, php, i dochodze do j2ee i poszlo instalacja gicik, jeszcze tam pare innych no i reboot i leze ![]() ![]() a bardziej obrazowo # export PATH=$PATH:/usr/local/Sun/jdk/bin # java - wykonuje sie polecenie z katalogu dodanego do PATH # reboot # java - nie widzi tego polecenia/programu czyli tak jakby sciezka "znikneła" ![]() Będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam patS Ten post edytował patrycjusz 22.06.2004, 14:12:55 -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i czego nie rozumiesz? Wszystko odbyło się tak, jak chciałeś:
zmieniłeś ścieżkę, wyeksportowałeś ją, i była zmieniona aż do restartu. Po restarcie została wczytana znowu stara niezmieniona ścieżka. Ja na twoim miejscu przyjrzałbym się plikowi /etc/profile. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kszychu.... przepraszam zapomniałem dodać że na końcu pliku /etc/profile również dopisałem polecenie export ...
i to własnie najdziwniejsze, że jak dodam tradycyjnie export czyli tak jak mówisz kszychu to działa gicik i to wiem, ale jak dodam polecenie do /etc/profile export PATH... to nie działa __________________________________ update działa ![]() ![]() Ten post edytował patrycjusz 22.06.2004, 14:34:01 -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku spróbuj dodać cudzysłowy, czyli:
export PATH="$PATH:/usr/costam" -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
kszychu dzięki
![]() już działa w 100% jest tak jak mówisz ![]() nie pomyślałem zbyt inteligentnie i w sumie dopiero po paru minutach dotarło do mnie że to przecierz są zywczajne stałe (final static) ![]() ![]() ![]() pzdr -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:39 |