![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Ku mojemu zaskoczeniu okazuje się że this.Content nie zawiera dowiązania do tego elementu tylko do jest pusty. Kombinowałem trochę z contents() i find(), ale niestety pomysły mi się skończyły. Jak uzyskać takie dowiązanie bez robienia serii nowych elementów a potem dołączania ich przez append() ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee nie rozumiem tego kodu. Dajesz taką składnię jQuery:
$(".wrapper .content", this.Body); przy czym chyba zapominasz do czego ta składnia służy: $('szukany element', 'kontener nadrzedny') => $('h1', 'header'); Kod $('<a class="logo"></a>\n\ <div class="wrapper">\n\ <a class="close"></a>\n\ <div class="content"></div>\n\ <a class="continue"></a>\n\ </div>'); Tego też nie bardzo ogarniam. Dlaczego tworzysz to w elemencie $, zamiast wrzucać kod przez innerHTML czy .html(code)? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo chcę mieć dowiązania do elementów utworzone przed wrzuceniem w kod.
Bo tego wymaga przyjęta przez mnie implementacja MVC w JavaScript. Bo jest mi tak wygodniej. Bo kod jest przejrzystszy. Bo mogę wprowadzać modyfikacje z zewnątrz modułu/pluginu/dodatku przed wprowadzeniem zmian w DOM. Cytat przy czym chyba zapominasz do czego ta składnia służy: No chyba właśnie jednak pamiętam do czego tak składnia służy i pytam się dlatego, że nie otrzymuje spodziewanych efektów. $('szukany element', 'kontener nadrzedny') => $('h1', 'header'); ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:06 |