![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Mam ostatnio taki problem - chcę wyświetlić dużą ilość zdjęć obrazów, w dużej rozdzielczości ((ważne szczegóły) na jednej stronie. Waga zdjęć waha się od 300 do 800kB/zdjęcie. Przy ilości 200 zdjęć na stronie = >60MB. O ile przy szybkich łączach nie ma problemu z oczekiwaniem na wyświetlenie się w czasie zadowalającym odwiedzającego, tak dla osób ze słabszym łączem, pojawia się już problem. Najbardziej sensownym rozwiązaniem wg mnie wydaje się zastosowanie (chyba JS), które ładowałoby zdjęcia w momencie kiedy użytkownik przewinie stronę dalej (często coś podobnego widziałem na blogach partych, na WordPressie). Istnieją jakieś gotowe rozwiązania, które można byłoby zastosować ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz w kod tych blogów i na ich podstawie napisz własny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje mi się, że sensowniej było by stworzenie skryptu w JS/Ajax, który wczytywałby obrazki w tle, gdzie po załadowaniu jednego wczytywał by się drugi. Po czym pokazywał stronę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bezsensu - wydłużył byś tylko wczytywanie strony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:34 |