![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Przekazuję ciąg zmiennych z animacji flash do pliku php. Dostaje on różną ilość zmiennych - w zależności od klikniętych rzeczy w animacji. Wszystkie są ponumerowane. Np. rzecz0, rzecz1, rzecz2 - każda zawierająca pewną wartość oraz zmienną count mówiącą o ilości przekazywanych zmiennych (teraz mnie olśniło że mógłbym użyć count($_POST) ale to nie jest ważne. Chcę dynamicznie tworzyć zapytanie MySQL przekazując zawsze wszystkie zmienne podane przez flash. I to mój problem, który pewnie leży gdzieś u podstaw PHP i składni MySQL.. Moja pętla wygląda tak:
Niestety - łamanie odwołań do zmiennych nie działa tak fajnie jak łączenie stringów ze zmiennymi "ciąg znaków".$zmienna."dalszy ciąg znaków"... Pewnie jest to problem zapisu - nie mam pojęcia jak zapisać to w sposób umożliwiający php przełknięcie kodu.. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Ten post edytował dynxx 13.08.2011, 13:32:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W taki sposób "sklejaj" stringi, nie wrzucaj zmiennej do stringa, szkoda interpretera -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co jeśli mam $_GET['lalala0'] $_GET['lalala1'] $_GET['lalala2'] etc.
I chcę w pętli utworzyć query.. Jak mogę zmienić nazwę zmiennej poprzez prawidłowy zapis - $_GET['lalala'.$i] gdzie $i to 0-2 w pętli for..? Tak nie działa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to co za problem ?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Super - wiedziałem że mój problem leżał gdzieś u podstaw
![]() ![]() Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:26 |