![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taka stronę: http://www.historie-sukcesu.pl/index.php?show=2 Którą wczoraj trochę przerobiłem głównie wyświetlanie tych dodawanych artykułów. I na Firefoxie jest wszystko OK, natomiast na IE rozjezdza się, czy ktoś może mi pomóc z tym dlaczego tak jest? Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W chrome też się rozjeżdża, nie patrzyłem w FF.
Nie sprawdzałem dokładnie, ale te pierwsze pozycje masz jęte w <div class="lista_int"> ... </div> i jest tam jeszcze jeden div który chyba kasuje float <div class="clear"> Później już to pomijasz. Spróbuj to poprawić, powinno pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak, masz nieziemski burdel w kodzie, 3 razy otwierasz html i dajesz nagłówki, tak samo body. Zerknij na walidator w3c
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym "burdelem" to wiem, uczę się na tej stronie dlatego to niestety tak wygląda.
A jakieś sugestie odnośnie tego wyświetlania na IE? Zaraz spróbuje wcześniejszą wskazówkę. PS. Niestety Sposób crocodillo nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Pomóżcie, bo nie wiem co robić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował gadhet 13.08.2011, 14:39:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówię napraw kod pozbądź się podwójnych html/body, a przede wszystkim przeczytaj jakiś kurs html. Bez podstawowych poprawnych konstrukcji to tu nie ma co naprawiać, można się jedynie dziwić czemu firefox to dobrze wyświetla.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym "burdelem" to wiem, uczę się na tej stronie dlatego to niestety tak wygląda. A jakieś sugestie odnośnie tego wyświetlania na IE? Zaraz spróbuje wcześniejszą wskazówkę. PS. Niestety Sposób crocodillo nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Pomóżcie, bo nie wiem co robić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Raczej działa, tylko do tego trzeba całą resztę naprawić tak jak inni wspominali. ps: ie9 też nie wyświetla tej strony poprawnie |
|
|
![]()
|
|
Tak ja cały czas mówię o IE 9, że źle wyświetla.
Właśnie zacząłem poprawiać błędy i widzę postępy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Zobaczę jak będzie po poprawieniu wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a trochę tego jest. Dzięki za sugestie! |
|
|
![]()
|
|
Tak ja cały czas mówię o IE 9, że źle wyświetla. Właśnie zacząłem poprawiać błędy i widzę postępy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Zobaczę jak będzie po poprawieniu wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a trochę tego jest. Dzięki za sugestie! Myślałem o FF a napisałem IE. Chodziło mi, że FF5 też źle wyświetla. |
|
|
![]()
|
|
OK, większość posprzątałem (zostało błąd z banerem i formularzem rejestracji) ale i tak nic nie pomogło z wyświetlaniem tych artykułów w pomysłach, dwóch pierwszych, bo są inaczej zrobione a nie tak jak te poniżej które inaczej w divach są umieszczone.
Dalej tylko FF 3.6 wyświetla dobrze... no oprócz FF 5. Niestety dalej nie wiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem stronkę na ff5, ostatnim chrome,ie7,ie9, ostatniej operze, ff3.6, ie6 wszędzie wygląda z grubsza tak samo i nie wiem jaki ty chcesz efekt osiągnąć. Po kodzie ciężko rozpoznać bo masz zbyt duży chaos. Daj screena jak byś chciał aby to wyglądało?
|
|
|
![]()
|
|
Dalej tylko FF 3.6 wyświetla dobrze... no oprócz FF 5. Tak na marginesie, to jeszcze takiego starego ff używasz? Widzę, że to co Ci się rozjeżdża, masz rozdzielone <hr>. W stylach dopisz
Powinno Ci wyrównać, aczkolwiek dokładnie nie sprawdzałem bo patrząc na ten Twój kod można się nabawić bólu głowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Też pamiętam jak miałem problemy początkowo z FLOAT, ale to było dawno... Możesz też każdy artykuł umieścić w divie, tak jak te początkowe tzn. <div class="lista_int"> ... </div> i w stylach dopisz do div.lista_int clear:left; Ten post edytował crocodillo 13.08.2011, 19:48:10 |
|
|
![]()
|
|
Chciałbym tak jak na Firefox 3.6:
http://i51.tinypic.com/mwplwi.jpg Te dwa pierwsze artykuły na tej stronie http://www.historie-sukcesu.pl/index.php?show=2 mnie interesują aby byly dobrze wyswietlane tak jak na firefox 3.6. OCzywiscie pozniej reszta ale tam jeszcze inne divy sa ale to pozmieniam zaraz. Ten post edytował gadhet 13.08.2011, 20:27:26 |
|
|
![]()
|
|
Pokażę Ci jak zrobić pojedynczy element:
W stylach odpowiednio dopisujesz (oczywiście zakładam, że wiesz jak to zrobić, jak nie to daj znać):
a html na taki wzór:
Jeśli teraz przerobisz swój html, żeby każdy element wyglądał tak samo, to Ci się wszystko fajnie wyświetli |
|
|
![]()
|
|
Jak widzę na pewno część winy ponosi szerokość kontenerów, TRESC masz dynamiczną szerokość, a lista_int ma stałą (przez wewnętrzne kontenery)
|
|
|
![]()
|
|
Moje style odpowiadające za te div-y wygladaja tak. Podopisywałem tak jak wspomniałeś, choć nie wiem czy dobrze zrozumiałem dopisanie czegoś takiego:
tzn do dwóch div-ów czy stworzyc cos takiego jako nowe? U mnie to wygląda tak, ale teraz to sie wszystko rozjechalo na stronie. Kod html strony mam taki sam jak wspomniales.
Jak widzę na pewno część winy ponosi szerokość kontenerów, TRESC masz dynamiczną szerokość, a lista_int ma stałą (przez wewnętrzne kontenery) Doszedłem Panowie!!! To jest właśnie to co napisał lobopol jedne szerokości były dynamiczne a drugie statyczne. Ale należą się wam obydwu plusy za pomoc jakiej udzieliliście mi dzisiaj |
|
|
![]()
|
|
Wiem, że już Ci działa jak należy, ale tylko chcę pokazać co było źle w Twoim css: (niepotrzebne dałem w komentarze)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:16 |