![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam ranking (pobieram dane o użytkownikach z MySQL i wyświetlam je posortowane pod względem punktów) i nie wiem w jaki sposób ustalić jakie miejsce w tej tablicy zajmuje dany użytkownik. Proszę was o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze rozumiem i może odpowiem Ci na "okrętkę"...
domyślam się, że wyświetlasz ich za pomocą pętli ... więc ja bym dał tam jakiś licznik ( $n ) plus jakaś funkcja if sprawdzająca, czy poprzednik ma wyższy wynik czy nie, jeżeli ma niższy a pozycje lecą od 1 do n to dodajesz $n++ takim sposobem nawet jesli dwóch użytkownikow będzie mieć tyle samo pkt to wyświetli im obu np 1 miejsce łatwiej by bylo gdyby byl jakis kod na ktorym mozna sie wzorowac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie wiem czy dobrze rozumiem i może odpowiem Ci na "okrętkę"... domyślam się, że wyświetlasz ich za pomocą pętli ... więc ja bym dał tam jakiś licznik ( $n ) plus jakaś funkcja if sprawdzająca, czy poprzednik ma wyższy wynik czy nie, jeżeli ma niższy a pozycje lecą od 1 do n to dodajesz $n++ takim sposobem nawet jesli dwóch użytkownikow będzie mieć tyle samo pkt to wyświetli im obu np 1 miejsce łatwiej by bylo gdyby byl jakis kod na ktorym mozna sie wzorowac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wyświetlam je za pomocą:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 04:35 |