![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich:)))
mam do was prośbe: musze zrobic taka stronke: formularz z 2 textboxami (imie i nazwisko) , jednym przyciskiem, który zlicza liczbe klikniec na niego i jeden submit. po nacisnieciu na submit maja zostac przeslane dane( za pomoca metody post formularza) do strony php, w której maja sie wyswietlic : imie, nazwisko i liczba klikniec. czy moze mi ktos pomoc? ![]() gosciu z informy tłumaczył mi ze to trzeba zrobic poprzez element formularza input type="hidden" i ze po zdarzeniu onclick wywołujemy funkcje ktora zwiekszy licznik i ustawi ją jako wartość tego hiddena. a potem przeslyłamy ja za pomoca metody post formularza, razem z dwoma danymi z textboxa. a ja nie wiem za cholere jak mam dostac sie do wlasciwosci value tego hiddena z poziomu php:((( z gory dziekuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z poziomu php to już banał. Odwołujesz się pop prostu do $_POST['nazwa_hiddena'] i wszystko.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze ma być to tak? ![]() ![]() ![]() Ten post edytował wardul 22.06.2004, 09:29:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tego:
|
|
|
![]()
|
|
z javascriptem juz probowałem i gosciu mi powiedział ze mam to zrobic bez javy:((((((( chyba zaraz sie powiesze....
![]() chodzi mi o to jak moge zmieniac wartosc tego hiddena, bo wyswietlac ma mi to skrypt aga.php(który juz zrobilem), do niego przesylam trzy wartosci imie nazwisko i ilosc.... Ten post edytował wardul 22.06.2004, 09:48:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No to może tak:
|
|
|
![]()
|
|
ale to nie zlicza klikniec na przycisku zliczaj....
po nacisnieciu na przycisk zliczaj ma sie zwiekszac licznik (jako licznik mysle ze mozna przyjac wlasciwosc value hiddena) , po czym po nacisnieciu submita maja przeslac sie wartosci z formularza do drugiego pliku php, który mi je wyswietla pierwszy plik(index.php) drugi plik (aga.php)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(wardul @ 2004-06-22 09:59:12) ale to nie zlicza klikniec na przycisku zliczaj.... Stary, bo ty nie zrobiłeś przycisku "Zliczaj"! Zrób go: <button onClick=ilosc.value++>Zliczaj</button> i dopiero możesz na niego klikać. I nie używaj starej tablicy $HTTP_POST_VARS tylko nowej $_POST. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
buttona zliczaj to mialem,ale zle obsugiwalem onclik, teraz juz działa ... senkju wery macz:))))))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:52 |