![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam taki kodzik:
Chciałbym zrobić system logowania (login i hasła są przesyłane z formularza metodą PAST) z sesją. Niestety coś nie działa. Gdy uruchamiam plik, pojawia się pusta strona. Kiedy usunę z początku kodu fragment 'start_session();' wszystko jest ok, niestety nie ma sesji. Dodam, że plik ma kodowanie bez BOM. Męczę się nad tym sporo i nic nie mogę wskórać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj session_start() i włącz raportowanie błędów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku użyj isset($zmienna) albo ewentualnie empty() dodał bym jeszcze mysql_escape_string bo w takiej postaci to może niezły bajzel na robić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
łączenie z baza przeżuć na sam początek pliku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w wypadku używania mysql_escape... myslę, że exit jest tu zbędny bo najpierw cie przekieruje na start.php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) na końcu wypadało by się rozłączyć z baza danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xavierek 12.08.2011, 04:30:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslę, że exit jest tu zbędny bo najpierw cie przekieruje na start.php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może w tym przypadku to znaczenia wielkiego nie ma. Ale dawanie exit po header location to dobry nawyk. Odpal takie skrypt
to będziesz wiedział dlaczego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował peter13135 12.08.2011, 08:32:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 11:32 |