![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam różne adresy e-mail na stronie, np: ja@o2.pl bronx@wp.pl baran@tlen.pl jurek@o2.pl itd i teraz jak zrobić, żeby po naciśnięciu na któryś z nich przeniosło adres do odpowiedniego pola (adresat) w formularza który znajduje się np. na stronie kontakt.php mam nadzieję, ze zrozumieliście o co mi chodzi ![]() pozdrawiam i z góry dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest problem zwiazany z php
Zrobisz to uzywajac JavaScript/DHTML (w php mozna to zrobic, ale musialoby przekalodoywac cala strone, a chyba nie o to tutaj chodzi?) -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
php Początkujący => JavaScript
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(FiDO @ 2004-06-22 13:19:29)
nie bardzo rozumiem jak mam to zastosować ![]() adres to np. bronx@o2.pl (który znajduje się na stronie redakcja.php) formularz nazywa się "formularz", pole ma nazwe "adresat" i cały formularz jest na podstronie kontakt.php czyli jak mam to zapisac przy adresie e-mail ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie tak jak w podanym przykladzie, zamieniasz tylko adres na swoj i wstawiasz swoja nazwe pola formularza.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(FiDO @ 2004-06-22 19:03:47) Dokladnie tak jak w podanym przykladzie, zamieniasz tylko adres na swoj i wstawiasz swoja nazwe pola formularza. no ale skoro e-maile są na INNEJ PODSTRONIE NIŻ FORMULARZ to gdzies w tym kodzie przecież musi być podany adres podtsrony gdzie jest formularz. Przecież to mnie nie przeniesie na żadną inną podstrone emaile - redakcja.php formularz - kontakt.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2004 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli adresy e-mail są na innej stronie, niż formularz i na dodatek nie są owe stronki na raz wyświetlane (ramki, iframe), to najlepiej będzie wykorzystać php. Jednak należy się liczyć z koniecznością przeładowania, a racze załadowania nowej strony. Bo jeśli masz stronę z adresami i innej nie masz w ramkach lub pływających ramkach, to po prostu przekazujesz parametr z linku do skryptu php, wywołując stronkę z formularzem. I po robocie. Nawet nie musisz pisać specjalnego skryptu w php. Jeśli zrobisz to na polach formularza, to wartości pól będa przekazywane do następnego formularza w postaci już gotowych zmiennych. A później podstawiasz sobie te zmienne do 'value="$zmienna"' i gotowe.
Zależnie od ustawień php, możesz na początku skryptu wstawić: W ten sposób pozbędziesz się niepotrzebnych raportów o błędach braku zmiennej w logach. Dzięki temu w pliku z logami będziesz miał tylko logi z prawdziwymi błędami, bez redundantnych śmieci. ![]() -------------------- Athlon 2500+/GigaByte GA-7VAXPU2/512MB 400MHz KingSton/GeForce2 Pro WinFast/40GB Maxtor 7200obr./CD-RW 48x24x48x Plextor/DVD 16x48x Toshiba/Zasilacz 550W Tracer/LG Flatron F900P<
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:20 |