![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-początkujacy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem, że zły tytuł, ale nie mogłem nic innego wymyślić..
To tak.. W bazie mysql mam pole zloto. W polu tym jest np. 40000 złota, ale ja chciałbym uzyskać taki efekt, że po wyświetleniu na stronie złoto zostałoby podzielone na np. gold coins, soul coins i brown coins. Wyświetlałby się napis: Masz X Gc X Sc i X Bc, a nie taki: Masz 40000 Bc 1 gold coins = 800 brown coins 1 gold coins = 40 soul coins 1 soul coin = 20 brown coins i w tym problem :/ wiem, że to pewnie jest proste, próbowałem kilkunastu działań, ale mi wychodziły jakieś głupoty.. nie liczę tutaj na gotowe, tylko o wytłumaczenie bądź odesłanie do jakiegoś artykułu, który mógłby mi pomóc. myślałem nad dodaniem pól dla każdej z monet, ale wolałbym to załatwić tak jak opisałem wyżej. wiem ze nauka, próbując stworzyć mini silnik gry to głupota, ale tak jakoś.. ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś w tym stylu
trochę się z tm męczyłem no ale... chyba o to chodziło -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
-początkujacy- |
![]()
|
Goście ![]() |
jesteś wielki
![]() dziękuje Ci za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miło że mogłem pomóc pozdrawiam:)
ten kawałek
zmień na
pisane w pośpiechu dlatego tak niechlujnie ![]() Ten post edytował Swirek 10.08.2011, 16:45:23 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:54 |