![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze zrobieniem pewnej rzeczy otóż mam dwie tabele jedna to "dane" i są w niej pola takie jak id, nazwa, plik i kategoria
natomiast druga "kategoria" i są w nim dwa pola id i nazwa.
I wywołując teraz wpis na stronie z tabeli "dane" chcę aby aby zamiast wyświetlania Kategoria: 1 było Kategoria: Ameryka - jak zrobić to najprościej? Dzięki Pozdrawiam, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez LEFT JOIN
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
PWN chyba sam widzisz, że problem nie ma żadnego związku z PHP. Czemu więc dajesz to w dziale PHP?? Przenosze.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez LEFT JOIN
oj nie chce to coś działać... jak można inaczej połączyć dwie tabele tak jak pisałem pierwsza tabela (dane) ma kilka kolumn m.in. id oraz kategoria natomiast druga (kategoria) ma dwie kolumny id i nazwa. W tabeli dane w kolumnie kategoria są cyfry, które mają być zamienione na słowo znajdujące się przy ID z tabeli kategorie. Dzięki. Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba określić, które pola chcemy wybrać, ale to nie powinno stanowić kłopotu:
Jeśli coś będzie nie tak, to wypadałoby napisać, co. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:01 |