![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2011 Skąd: Okolice Tarnowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kolejny mały problem jeśli chodzi o bazę danych. Mam pole w bazie danych "data" gdzie automatycznie przy wypełnianiu formularza generuję datę systemową za pomocą . Wszystko ładnie cacy w bazie generuje, ale mam problem jeśli chce wyświetlić dane z aktualne daty + dwa dni wcześniej i dwa dni później jednocześnie. Nie wiem jakim zapytaniem to zrobić. Proszę o pomoc forumowicze. Pozdrawiam, radi. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... WHERE data = aktualna_data OR data = data_2_dni_temu OR data = data_za_2_dni
Swoją drogą chyba lepiej wsadzać do bazy datę używając odpowiedniej funkcji np. MySQL ma DATE() bodajże. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2011 Skąd: Okolice Tarnowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak wykonać własnie zapytanie gdzie pobierze mi datę dwa dni później i wcześniej od aktualnej.
Ten post edytował radi. 9.08.2011, 23:10:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo DATE_DIFF, z tego co pamiętam.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak by tak zrobić coś za pomocą
$toDayStart = strtotime(date("Y-m-d 00:00:01"); jak chcesz mieć możliwość zmiany lecz osobiście polecam operować na time(); 1 dzien = 60*60*24 ![]() a pole data w mysql jako zwykły int ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 01:19 |