![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest mozliwość linkowania przedmiotów z gry przeglądarkowej za pomocą jakiejś formułki. Nie chcę robić screenów każdego przedmiotu, a muszę je umiescić na podstronie. Przykładowy link http://v3.my-fantasy.net/game/view.php?t=a&id=1 jak widać każdy przedmiot ma swoje ID.
Wie ktoś jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[chyba] nie wiem o co Ci chodzi
![]() ale możesz użyć pętli skoro przedmioty są incrementowane o 1. Więc jakaś iteracja która do momentu w którym odpowiedzią nie będzie "Nie ma takiego przedmiotu" pobiera dane z serwera, a później z tymi danymi rób co chcesz. Możesz to wyciągać na 500 sposóbów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj mi któryś z nich - byłbym wdzięczny
Konkretnie chodzi mi o to, ze po podaniu linku w jakiejś komendzie wyświetli mi się przedmiot ( nie link do niego) tylko tak jakby screen. Nie wiem jak to inaczej wyjaśnić. Ten post edytował baggy 9.08.2011, 22:21:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ja to bym zrobił sobie tabelkę w mysql wszystkie przedmioty tam wpisał wraz z wszystkimi informacjami o nim oraz nazwą pliku obrazka, który przedstawia dany przedmiot następnie z geta lub posta pobrał żądane id przedmiotu, wyciągnął bym wszystkie info o nim z bazy i wyświetlił je na stronie.
(to tylko jest moja propozycja ale może istnieją łatwiejsze sposoby ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wolałbym cos prostrzego. Nie chodzi mi też o możliwość wklejania tego do posta tylko na osobną stronę do pliku .html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ale niby jak Ty byś to chciał wkleić, skoro to nie jest obrazek, ale generowany dynamicznie za pomocą JavaScript content. Możesz albo inkrementować w pętli i robić screeny, albo użyć tego samego skryptu do identycznego generowania itemów na podstawie właściwych danych. Zadanie domowe: przyjrzeć się zwłaszcza zawartości elementu <div class="ArmorInfo">
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem to przekleić i gdy wklejam do osobnego pliku .html to działa natomiast, gdy wklejam to do mojego pliku html na silniku phpbb3 (na stargate portal) to już nie działa.
Kod, w ktorym chce to wstawic:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A do konsoli błędów nie łaska zajrzeć? Powinno ładnie krzyczeć czemu nie działa. Bo według mnie wklejanie na pałę wlayout bez sprawdzenia DOM itp., to po prostu jawne proszenie sie o wywałkę skryptu.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:47 |