![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablicę którą chcę wyświetlić(część):
Cytat Array ( [0] => Array ( [0] => alegratka samochody ) [1] => Array ( [0] => alegro motoryzacja [1] => alegro pl samochody osobowe [2] => alegro samochody [3] => alegro samochody czesci [4] => alegro samochody osobowe [5] => alegro samochody osobowe u¿ywane [6] => alegro.pl motoryzacja ) I o to chodzi że jeżeli mam np taki wymiar że jest jedno pole to je wyświetli, a kilka(tak jak w drugiej "podtablicy") wybrało losowe z tej listy i je wyświetliło. czyli np przy pierwszym przepuszczeniu w wyniku chcę dostać (z tego kawałka): alegratka samochody alegro samochody czesci |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób z tego jedną tablicę za pomocą array_merge i losuj za pomocą array_rand
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko że takich podtablic mam kilkaset z podobną treścią i nie mogę ich połaczyć, musze z każdej podtablicy losować
![]() większa próbka: Cytat Array ( [0] => Array ( [0] => alegratka samochody ) [1] => Array ( [0] => alegro motoryzacja [1] => alegro pl samochody osobowe [2] => alegro samochody [3] => alegro samochody czesci [4] => alegro samochody osobowe [5] => alegro samochody osobowe u?ywane [6] => alegro.pl motoryzacja ) [59] => Array ( [0] => cennik drzwi wewn?trznych [1] => cennik okien [2] => cennik okien pcv [3] => cennik okien plastikowych ) [92] => Array ( [0] => komputer stacjonarny [1] => komputer ) I z każdego zestawiku trzeba po jednym wylosować ![]() Ten post edytował meron11 8.08.2011, 20:39:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam że ta Twoja tablica to $in
Wadą tego rozwiązania jest to, że prawdopodobieństwo wystąpienia elementu np. alegro samochody jest 7 razy mniejsze niż alegratka samochody. Nie wiem co za problem masz w scaleniu tablicy. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Źle!
NIe czytasz co ja piszę.... Ja mam to w jednej tablicy wielowymiarowej i struktura jej jest taka: Tablica: [1(klucz pierwszy)] ( (w nim kilka opcjii albo jedna) [0] => komputer stacjonarny [1] => komputer ) I tak kilkaset razy różnych bloków. CHodzi o to żeby z każdego takiego bloku wylosować jedną wartość i ją zapisać do nowej tablicy/wyprintować. A twój skrypt tego nie robi ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Racja, wybacz
![]() $out[]= $element[array_rand($element,1)]; -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, dobranoc, close
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:19 |