![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie przechowują informacje o typach zawartości w pliku INI:
Do pliku types.ini można dopisać inne typy. Rozszerzam obsługę rozszerzeń. Problem w tym, aby dodać nowe typy automatycznie. Napisanie biblioteki do tworzenia plików INI to nie problem. Tylko czy plik INI w tym przypadku będzie lepszym wyjściem od tablicy PHP? bądź Odczyt danych odbywa się tak: Budowanie plików PHP to nie problem. Napisałem do tego bibliotekę, a można nawet wywołać sam var_export($x,1). A może w PHP istnieje wbudowana biblioteka do budowania plików INI? Szukałem w podręczniku, ale nie znalazłem ![]() Ten post edytował WebCM 7.08.2011, 21:28:39 -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Abstrahując od tego, co chcesz uzyskać, istnieje klasa do obsługi plików xml, dziwię się, że wolisz zapisywać dane do pliku zamiast do bazy, nie wspominając już o tym, że format xml byłby znacznie wygodniejszy i bardziej uniwersalny.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już lepiej iść z duchem czasu i zamiast .ini / .xml / .svn użyć JSON - łatwy, przyjemny + dostęp z poziomu JS to banał
ps. oczywiście mówię tu o przechowywaniu informacji nie danych konfiguracyjnych ![]() ps2. XML... odkąd robię w "developerce" mam niesmak do tego formatu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:21 |