![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam, walcze z problemem który raczej zaistnieć nie powinien a mimo to jest.
Mam skrypt działający ok, czyta dane z tablicy. Usiłuję zachęcić go do odczytania nazw tabel w bazie i nijak nie mogę.
zmieniam odczyt z 'mysql_fetch_assoc' na 'mysql_fetch_array' i wciąz elegancko działa
no i ostatecznie zmieniam źródło odczytu z tabeli alfa na całą bazę (chcę uzyskać listing nazw tabel w bazie)
no i jest kicha, nie przechodzi odczytu z bazy więc nawet 'No result' sie nie pokazuje. Pierwszy raz mam taki zgryz z tym poleceniem. Funkcja jest częścią skryptu zależnych list i pracuje z ajaxem. Jeśli ktoś miałby skuteczny pomysł na rozwiązanie tej zagwozdki to się polecam. Uwaga - funkcja działa ok do momentu przejścia z tablicy alfa na całą bazę. pzdr. PS. postanowiłem dodać jeszcze część (javascript) odpowiadającą za współpracę z tąże funkcją bo może to wcale nie w niej jest problem
Ten post edytował unsec 7.08.2011, 15:58:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A testowałeś skrypty oddzielnie, tzn. czy testowałeś skrypt select_2.php w przeglądarce. Bo zauważ, że dane w javascript pobierasz w formacie json, ale w przypadku wystąpienia błędu nie generujesz odpowiednich danych. Chodzi mi o to, że może nie masz odpowiednich uprawnień, a funkcja mysql_error() wyświetla adekwatny komunikat, ale nie wysyła go za pomocą AJAX-a, bo nie jest on zwracany w formacie json. Nie chodzi o to, że zapytanie nie zwraca rekordów, ale o to, że się w ogóle nie wykonuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
testowałem całość tzn 'plik.php', 'select_1.php' i select_2.php'. Wszystko działa poprawnie do momentu kiedy w pliku 'select_2.php' zmieniam 'select itd. na 'SHOW itd.'. Wydaławoby sie że skoro zapytanie i jego otoczenie działa poprawnie to zmiana adresowanej struktury z której są sczytywane dane nie jest znacząca. To tylko zmiana wskazania. Okazuje sę że jednak jest znaczące. MOże Ajax ma tu problemy z sczytaniem struktury wyższego rzędu (nie tabeli ale bazy). Choć w innym rozwiązaniu (które niestety nie działa mi pod CMSem) nie mam takiego problemu i elegancko czyta bazę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:18 |