![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Instalowałem na serwerze "Extreme Fusion" - Działało wyśmienicie, nagle miałem malutki problem i zdawało mi się że to w php.ini więc pogrzebałem zmieniłem i nagle po tym urywa mi wszystko na stronie kilka reinstalacji w niczym nie pomaga Zamiast: Strona Główna jest Strona G Wszędzie urywa mi tekst nie wiem dlaczego Jeśli piszę opis strony lub cokolwiek i użyje polskich znaków urywa mi, przykład piszę "Witam Cię na Mojej stronie internetowej" Klikam ZAPISZ zostaje tylko "Witam Ci" Daje link do zdjęcia ustawień PHP.INI prosze o szybką POMOC ![]() Uploaded with ImageShack.us W bazie wszystko jest na UTF8_general_polish W plikach wszystko odnośi się do bazy... przed ustawieniami w php ini nie było kłopotów więc sądze że to od tego bo nic innego nie robiłem kompletnie Ten post edytował gramastola 7.08.2011, 13:35:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pamiętasz co tam zmieniałeś to zajrzyj do manuala i sprawdź domyślne opcje dla danych ustawień. Zapewne nie robiłeś kopii zapasowej pliku php.ini więc masz nauczkę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale ten php ini może być powodem tego
![]() Całą noc kombinowałem i tak i siak nic... Prosze mi wytłumaczyć lub dać namiar gdzie znajde takie podstawowe początkowe ustawienia. Bo ja jakoś znaleść nie mogę! Chciał bym zauważyć że nie w wszystkim ucina znaki tylko w bazie nigdzie indziej ... bo na stronie są polskie znaki te które są zapisane w plikach wyrazy w bazie jest wszystko ucięte do 1 użytej polskiej litery nie ważne co jest potem... Przykład Witam cię Cześć zapisuje i zostaje Witam Ci Ten post edytował gramastola 7.08.2011, 14:11:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie pomaga...
W miedzy czasie inne strony instalowalem importowałem baze które wczesniej dzialaly teraz widze ze czy importuje robie cokolwie tylko w bazie ucina polskie znaki tylko w bazie ... a w bazie nie zmianialem ustawien nigdy tylko php ini... Przywróciłęm orginelne INI... Problem nadal występuje na każdej z stron nie ważne jakiej... co jest grane ![]() Resetowałem wszystko co możliwe dalej nic Pomoże ktos ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To najprawdopodobniej problem z kodowaniem bazy danych. Wiem bo kiedyś też miałem coś takiego.
1. Sprawdź czy w bazie są polskie fonty 2. Jeśli nie ma to musisz zgrać kopię bazy i zastąpić dotychczasową (zrób wcześniej zrzut bazy) 3. Jeśli fonty są to popróbuj z kodowaniem przy łączniu się z bazą dodaj (dla odpowiedniego kodowania) 4. Sprawdź kodowanie w bazie i podczas łączenia możesz spróbować dodać: -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak bazy nie ruszałeś, to nie ruszaj. Może pliki źródłowe, które wrzuciłeś, są ansi a nie utf, sprawdź najpierw kodowanie plików, czasem coś się może "przestawić". Popatrz, jak masz ustawione kodowanie w przeglądarce, zobacz na źródło, co przychodzi od serwera.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:07 |