![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi,
Piszę sobie prostą stronę w php i napotkałem problem, którego nie rozumiem i którego widocznie nie potrafię rozwiązać (próbowałem!). Sytuacja wygląda tak, iż posiadam następujące pliki: 1. index.php - główny plik, wrzuciłem tam sesję, switch do wybierania podstron oraz inne tego typu rzeczy. 2. functions.php - plik z kilkoma funkcjami, min. mysql_connect. 3. config.php - plik konfiguracyjny, w którym zdefiniowałem wartości $host, $user, $password oraz $dbname dla funkcji mysql_connect. 4. inne pliki typu news.php, projekty.php, login.php, register.php Generalnie oba dotyczą tego samego- bazy danych. Pierwszy problem polega na tym, iż po zdefiniowaniu powyższych wartości, skrypt logowania nie odczytuje z bazy danych użytkownika a uważam, że polecenie SQL wydane zostaje poprawnie (o_O). Dane wybieram zapytaniem:
i następnie wrzucam w pętlę: Drugi problem polega na tym, iż nie chce mi zwracać wartości tabeli "news" z bazy i tutaj znowu wg mnie polecenie zostało wydane ok, gdyż wydając to samo polecenie w pma otrzymuję zwrot.
Piszcie cokolwiek wpadnie wam do głowy w związku z tym tematem, może mnie olśni. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z tematem: Jak poprawnie zadać pytanie. Dowiesz się w jaki sposób wychwytywać błędy zarówno PHP, jak i MySQL.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:49 |