![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć chciałbym się zapytać czy ten kod który zaraz pokażę można jeszcze jakoś zoptymalizować aby było mniej linijek lub szybszy.
Całość działa na takiej zasadzie: W Bazie MySQL zapisuję treść wysyłanego email (tutaj mam tylko kod do zmiany tekstu) i gdy dałem w MySQL np.: $_POST['imie'] to w email wysyłało: $_POST['imie'], wiec zrobiłem takie coś, że w mysql zapisuję np.: jako {imie} i później mi to zmienia na $_POST['imie']. Czy można to zmodyfikować jeszcze bardziej ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyć funkcji tylko raz, a jako argument przekaż tablice. Więcej w manualu str_replace
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tak troszkę nie w temacie, ale rzucił mi się w oczy błąd. Przypisujesz do nazwiska również zmienną imię.
pozdrawiam ![]() -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyć funkcji tylko raz, a jako argument przekaż tablice. Więcej w manualu str_replace Dzięki za podpowiedz coś takiego ma być:
i tak troszkę nie w temacie, ale rzucił mi się w oczy błąd. Przypisujesz do nazwiska również zmienną imię. pozdrawiam ![]() Dzięki ![]() Ps. Jak wyjaśni się temat to każdemu kto pomógł dam Plusa Ten post edytował Giluś 6.08.2011, 11:37:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:19 |