![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zmienić styl tych suwaków w: - http://net.tutsplus.com/tutorials/javascri...with-jquery-ui/ - http://jqueryui.com/demos/slider/#range W css nic nie ma na ten temat... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za bardzo rozumiem... chodzi Ci żeby zamalowywało tą część suwaka tóra była przesuniea? tzn jakby trasę po której przejechał suwak?
-------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie do końca. Chcę zmienić całkowicie styl suwaków na np taki:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm ja bym to zrobił przy pomocy drag w jquery i ustawinia obrazków składowych towjego bara tzn 2 końce, czerwony środek i sam suwak
nie pamietam czy ui slider ma wbudowaną taką opcję ale poczytaj specyfikację ew napisz na szybko sobie kod ![]() pamiętak że daaaawno temu nim zacząłem używać jquery [2-3 lata temu] robiłem coś takiego sam ![]() ![]() -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm że co ;P Z 80 % nie rozumiem co do mnie mówisz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musi być w pliku css ze stylami do jQ UI
Kod .ui-slider {} etc.
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj możesz sobie styl stworzyć i ściągnąć.
Wystarczy czytać komentarze w kodzie. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:38 |