![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkim i z gory uprzedzam ze czytalem inne posty ale nie moglem znalezc tego co mnie interesuje , a byc moze jestem za glupi zeby zrozumiec. A wiec pytam. Mam systemlo logowania i wszystko dziala ok, ale chcialbym zrobic opcje ile jest aktualnie zalogowanych ludzi i to tez jest latwe tylko zastanawia mnie jak wylogować kogos jak zamiast przycisku wyloguj zamknie on po prostu okno przegladarki.
Powiedzmy ze kazdy kto sie loguje dostaje zostaje ustawiony w tabeli jako online i jak nacisnie wyloguj zostaje odznaczony, a jak mam odznaczyć jezeli ktoos poprostu zamknie przegladarke(jak wykryc ze ktos zamyka przegladarke i czy mozliwe jest wykonanie wtedy jakies akcji?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 4.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTTP jest protokołem bezstanowym. W bazie danych zapisujesz jedynie informacje o tym czy użytkownik jest zalogowany, czy też nie. Możesz dodać kolumnę zawierającą czas ostatniej aktywności na stronie, na jej podstawie obliczyć ilość użytkowników odwiedzających stronę w określonym przedziale czasowym. Przykładowe rozwiązanie znajdziesz pod adresem http://www.webdesign.org/web-programming/p...users.8622.html .
Ten post edytował i500 5.08.2011, 01:09:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Javascript ma takie zdarzenie które się wywołuje gdy się zamyka stronę.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tyle że zdarzenie "OnClose" nie zawsze działa poprawnie
![]() co prawda teoretycznie da się wysłać np zapytanie ajaxem zeby wylogowac usera a w tym czasie wywalic mu alerta ![]() ![]() Dodatkowo tak jak było napsaine możesz trzymać w bazie czas ostatniej aktywności i jeżeli następna nasąpi np po 5 min od osttatniej [czyli user 'afczy' ![]() ![]() Ten post edytował luniak 5.08.2011, 07:52:03 -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki wszystkim:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 11:09 |