![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dostałem aplikację, w której nie wiem dlaczego ale nie widzi nowej dodanej akcji/widoku. Dostaję taki komunikat "Action Helper by name xxxxxAction not found" Pewnie chodzi o ścieżki route, ale nie wiem gdzie są zdefiniowane. Plik index.php
route.ini Kod ; ================= trasy statyczne ============================================ route.error403.type = "Zend_Controller_Router_Route_Static" route.error403.route = "nie_masz_dostepu" route.error403.defaults.module = default route.error403.defaults.controller = error route.error403.defaults.action = display route.error403.defaults.code = 403 Jeszcze są dwa takie pliczki: rewrite.php
rote.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że to jest powodem, spróbuj w akcji na końcu dać
zresztą:
Nie odnosi się do widoku tylko do helpera widoku. Może pokaż kod Twojej akcji i jakiejś przykładowej z aplikacji? Ten post edytował melkorm 4.08.2011, 19:16:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rejestracjacontroler.php
w katalogu z widokami sa 4 pliki: Kod ankieter.phtml
index.phtml potwierdz.phtml przypomnienie.phtml |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez tą opcję co poprzednio pokazałem musisz wykonać zawsze
Bo ta opcja wyłącza automatyczny rendering widoków, nazwa widoku = nazwa akcji czyli akcja : indexAction widok index.phtml (defaultowo jest .phtml) Jeżeli chcesz inny skrypt niż nazwa akcji musisz przekazać jako parametr nazwę tak jak to pisałem w poprzednim poście.
A to po prostu ustawia ciało contentu, tzn nadpisuje ![]() Sumując Twoja akcja musi wyglądać mniejwięcej tak:
Gdzie nazwa widoku to index.phtml w odpowiednim folderze, defaultowo: Kod views/scripts/nazwa_kontrolera/nazwa_widoku.phtml PS. To co wkleiłeś nie ma za wiele wspólnego z poprawnie napisaną aplikacją w ZF, szczególnie to echo w akcjach ![]() PS2. Jeżeli nadal nie będzie działać to wklej strukturę katalogów + jak próbowałeś na pewno znajdziemy rozwiązanie. Ten post edytował melkorm 4.08.2011, 20:20:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mój błąd:
Zapomniałem "Action" Zamiast:
Taka mała rzecz a sprawiła mi tyle kłopotu, żeby dojść do tego. Wielkie dzięki melkorm za zainteresowanie. Ps: Cały czas staram się zgłębiać Zenda i w nim robić strony. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:35 |