![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem jesli chodzi o logowanie. W bazie MYSQL hasla zakodowane są przez PASSWORD. Jest sobie taki kod: Kod $nazwa='administrator'; $haslo='jakieshaslo'; $sql="SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE `nazwa`=\"$nazwa\" AND `haslo`=PASSWORD(\"$haslo\")"; to sprawdzenie nie dziala ... probowałem też wpisać tak: Kod $sql="SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE `nazwa`='".$nazwa."' AND `haslo`=PASSWORD('".$haslo."')"; ten wpis takze nie dziala ... testowalem tez taki Kod $sql="SELECT * FROM uzytkownicy WHERE `haslo`=PASSWORD(\"$haslo\")"; $sql="SELECT * FROM uzytkownicy WHERE `haslo`=PASSWORD('".$haslo."')"; czyli ogolnie chyba wszystkie warianty ... oczywiscie nie zapomnialem po kazdym poleceniu wpisania mysql_query($sql) or die(mysql_error()); w obecnej chwili sprawdzenie logowania rozwiazalem w taki sposób, że tworze nową tabele: Kod $sql = "INSERT INTO `haslo_spr` ( `haslo` ) " . " VALUES ( PASSWORD( \"$haslo\" ) )"; potem sobie porownuje to wpisane tymczasowo haslo do bazy, ale to jest troche dziwna metoda i bardzo mi sie nie podoba. Moze ktos pomoc ? ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:07 |