![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę aby po kliknięciu zdjęcia miniaturki załadował się większy obrazek. Chcę to zrobić przy pomocy ajaxowej funkcji getdata(). Problem w tym, zę po kliknięciu w miniaturkę ukazują się tzw. "krzaki" zamiast zdjęcia. Jak to wykonać poprawnie?
Ten post edytował pirates21 4.08.2011, 13:42:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może pokażesz nam coś z tego getdata? mamy wróżyć gdzie masz błąd?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Bielsk Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie się wydaje, że pobierasz strumień danych i próbujesz go wyświetlić jak obrazek. Może po prostu pobieraj sam odnośnik do większego zdjęcia i go wyświetlaj? Ewentualnie sprawdź MIME tego co pobierasz, bo może w tym jest błąd.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HALO o.0 co ty robish
![]() document.getElementById(ajaxdestination).innerHTML =xmlhttp.responseText; Pobierasz zawartość pliku i umieszczasz ją w div ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja się za pytam - na jaką cholerę do tego ajax potrzebny? Wystarczy że zmienisz src na "../obrazki/1.jpg" i będzie banglać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po raz pierwszy mam do czynienia z technologia Ajax i nie znam nawet podstaw języka. Dlatego mam prośbę o poprawienie tego skryptu. Będę bardzo wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
Proszę:
o i ajax nie był potrzebny o.0 ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję buliq. Działa. A powiedz proszę jak to rozwiązać bez Ajax?
|
|
|
![]()
|
|
Przecież to jest rozwiązanie bez ajaxa
![]() Poczytaj co to jest AJAX tutaj. Tutaj dane masz już dostępne więc ajax nie jest potrzebny. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:17 |