![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam problem, i to nawet wielki ... Posiadam sobie prosty skrypt newsów, taki jak poniżej:
Tylko potrzebował bym jakiegoś prostego skryptu, za pomocą którego wyniki pobierane z bazy SQL były by sortowane na poszczególne strony: [1] [2] [3] itd ... Szukałem na forum i coś tam znalazłem, ale nie wiedziałem jak to razem zmontować. Czy mogłby mi ktoś pomóc? Plis ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może powiedz co znalazles, co probowałeś robić i z czym masz problemy?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli szukałeś to marnie
![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z takiego stronnicowania kiedys znalazlem na forum i tylko czasem cos zminam .
Ten post edytował nasto 21.06.2004, 10:21:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fajne to powyżej, ale jak to zgrać z moim powyższym skryptem ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To opisalem ci w komentarzu , chyba potrafisz dojsc do tego . To co masz przed petla o dajesz gdziekolwiek przed petla to co sie donosci do mysql_query to zapislem jako $query a generowanie linkow wstawiasz tam gdzie chcsz linki do pod stron .
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
;] zmontowalem cus takiego:
eh cos nie tak to śmiga.. w bazie posiadam 24 newsy, niby wszystko ladnie dzieli , ale wyswietla mi dwa razy link do pierwszej strony, czyli mam cos takiego: [1] [1] [2] [3] [4] [5] ? dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
Tyle to chyba sobie dasz rade , przeanalizuj caly kod to pewni znajdzie mozliwe ze ja sie gdzies rablem . A pozamieniales " & # 3 3 ; " to na wykrzyknik
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, po paru problemach zrobiłem to u siebie na stronce, jednak pozostaje jeszcze jedno pytanie, z którym mam problem.
Chciałbym, aby te strony pojawiały się w dwóch miejscach: u góry i na dole. W jaki sposób mogę to zrobić? Gdy po prostu przekleję kod na dół, to nie tworzy się cała lista, tylko pierwsza strona: acha, tak dobrze na php się nie znam, ale w tym skrypcie jest pare niepotrzebnych rzeczy... (np. przy wpisywaniu stron wystarczy napisać [$i] niepotrzebne jest pisanie: [" . $i . "]; no przynajmniej u mnie tak działa). druga sprawa to niepotrzebne jest całe for przed funkcją mysql_num_rows (czyli tą linią: Kod $count = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM tabela ")); )bo i bez tego działa ![]() z drugiej strony dziwne, że ci to zadziałało: u mnie wpisanie linijki: Kod print ("<a href=\"?first=" . ($i*$ltmp-$ltmp) . "\" title=\"" . ($i*$ltmp-($ltmp-1)) . "-" . ($i*$ltmp) ."\">"); wypisywało error, co nie jest dla mnie dziwne, bo title= to nie jest funkcja ani zmienna php więc powino być wewnątrze printa(zaraz za \, czyli "\ title=\"" ), ale to już szczególiki...Więc wracając do mojego pytania... Ma ktoś pomysł jak to zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też spróbować jakiejś klasy z www.phpclasses.org - szukaj "iterator" lub "page iterator"
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:06 |