![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od początku przytrafił mi się parser simplexml i takiego obsługuję, niestety na serwerze na którym mam stronę jest php 4 i nie mają skompilowanej biblioteki simplexml. Niestety niby nie mogą mi dokompilować tej biblioteki, a mają zaimplementowanego doma. Moje pytanie brzmi czy dużo pracy jest z przekompilowaniem takiego krótkiego kodu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbadaj coś takiego
http://www.phpclasses.org/package/4484-PHP...-extension.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ucieszyłem się bardzo jak zobaczyłem coś takiego, bo już zaczynałem obczytywać się w cURL i zapoznawać jako tako. Niestety, po dwóch godzinach z tą klasą i niemocą z uruchomieniem jej uśmiech mój nieco spadł. Źle to chyba interpretuje bo próbuje to użyć w ten sposób.
print_r($data) wyświetla mi prawidłowo arraya, więc wiem, że na pewno ta klasa działa, przypuszczam więc, że teraz źle foreach jest ułożony, ale patrząc na to co napisane jest w "howto".
ja mam proste $data -> tabela as $tabela i poniżej $tabela -> item as $item co chyba powinno działać bo foreach to foreach, chyba?, ale spróbowałem parę sposobów wyświetlania tego inp:
wyrzuca mi x wersetów ------------ Edytowano 11:25 dnia 03.08.2011 W między czasie wykombinowalem tak, że wysyłam plik na inny serwer z php5 i simple xml, a na tym serwerze daje include. Skrypt się wykonuje i daje wynik poprawnie. Niestety działają tylko opcje wyświetlania, jeśli zadam jakąś akcję POST lub GET to nie idzie, próbuję teraz z cURL, ale mam problemy z headerami ;/ Wolał bym jednak uruchomić podaną przez Ciebie klasę, nie było by zamieszania z 2 serwerami. Ten post edytował adek- 3.08.2011, 10:29:24 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Weź poczytaj o DOM, to jest banalne do zrobienia. Nie ma sensu bawić się w dodatkowe klasy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie masz php5 na serwerze, to albo włącz (zwykle się da) albo zmień serwer, większość obiektówki weszło w php5.
|
|
|
![]()
|
|
Temat rozwiązany, całkowicie wyemigrowałem na inny serwer, zostawiam klasy, kopiowanie po innych serwerach gdzie wykonywałem skrypt i DOM w spokoju. Temat zamknięty, ale warto było dowiedzieć się o tym, że można zrobić klasę SimpleXML na php4! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:21 |