![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczę się obiektówki i nie wiem gdzie mam błąd . Nie mogę wyświetlić właściwości ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie:
$this -> $porperties a: $this -> porperties poducz się wpierw podstaw obiektówki ![]() Ty arzach zaś poczytaj o metodach magicznych ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja się właśnie uczę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale ja mówię, byś się wpierw nauczył podstaw a dopiero potem brał za coś bardziej trudniejszego
![]() W tej chwili leżałeś na podstawach a już się brałeś za magiczne metody. Włączy też wyświetlanie wszystkich błędów, bo po odpaleniu twojego kodu to na ekranie powinno się zrobić czarno od błędów. Może wówczas sam byś wpadł co masz nie tak. Temat: Jak poprawnie zada pytanie Tu masz napisane jak włączyć wyświetlanie wszytkich błędów. Przy okazji przeczytaj cały watek -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No nie zupełnie - po prostu tak było w książce , a jak stosować akcesory dostępu to ja wiem. Generalnie jadę naukę z książki więc nie moja wina , że autor wprowadził metody magiczne
![]() Mam jeszcze pytanie dlaczego egzemplarz klasy jest wywoływany przez autora tak : $st = new Student() , a nie np. tak $st = new Student; ? |
|
|
![]()
|
|
Bo można i tak i tak. Lepiej jednak z () bo widać od razu co i jak
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:16 |