![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki skrypt do rozsuwania menu w jquery
Jeśli nie jest to class sub-menu to nie otwieraj linku i ten warunek działa. Ale jeśli jest to sub-menu to nie spełnia warunku i wykonuje sie else a nastepnie wykonuje sie spelnienie warunku bo to li jest wewnatrz li ktore je spelnia ... Dokładnie widać to tutaj w lewy menu ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Użyj "hasClass"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Może problem tkwi w tym, że niema klamer? Linia 13. za else jest alert() ale niema go w klamrach. Zobacz także ten link Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
klamry są zbędne jeżeli chcemy wykonać tylko jedno polecenie.
Tak powinno wyglądać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego napisałem "może" gdyż nie byłem pewien czy jeżeli czynność z pierwszego warunku jest w klamrach to czy przy else kiedy druga czynność ma się wykonać też ma być w klamrach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:51 |