![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy istnieje coś takiego jak przeglądarka w php?
chodzi mi o to, że wgrywam na serwer przeglądarke w php i strony, które oglądam pobiera serwer z przegladrką, a ja od serwera - strona widzi ip serwera a nie mój - odpada tu proxy itd. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chodzi Ci o proxy w php to jest i owszem taka możliwość. Poszukaj na forum (bodajże phppro). Ktoś tam miał temat o proxy co je pisał (i skończył zresztą, w topicuu jest kod).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ewentualnie mozesz probowac:
[php] <? include $_GET['adres']; ?> i link ?adres=http://www.onet.pl -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jabol nie mogę znaleźć:(
GrayHat to zadziała tylko jeden raz - klikne jakiś link i otworzy się normalnie:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat GrayHat to zadziała tylko jeden raz - klikne jakiś link i otworzy się normalnie:( Tak w skrocie: Zawsze mozesz pobierac strone soketami i potemjechac po jej zawartosci pregami zeby pozmieniac wszystkie linki aby odwolywaly sie do twojego serva. Gorzej jak strony beda pozabezpieczane refererami. Bedziesz mosial podrabiac naglowki HTTP. Nasuwa sie malutkie pytanie - po co ? -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ie. http://www.ultimate-anonymity.com/products.html - "Anonymous Web surfing"
Może służyć do 2 celów: - Faktycznego ukrywania się przed "złą stroną sieci", - do oszukiwania np. skryptów o rejestracji kont na czeskich, czy słowackich serwerach... Osobiście uważam, że właśnie z tego drugiego powodu została zamknięta większość takich serwisów (a było ich sporo)... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nasuwa sie malutkie pytanie - po co ? - pewna strona musi zostać zabezpieczona tylko na dane ip - nie mam możliwości wykupienia publicznego ip u dostawcy neta, ale mogę na serwerze gdzie mam hosting:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |