![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki kod:
o za kazdym wejsciem na strone generuje sie nowe id, ale w ciachu jest caly czas to pierwsze ktore zostalo stworzone ze pierwsyzm, wejsciem na strone, jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2004 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca, ale powinno działać. Ten post edytował phantom 20.06.2004, 20:09:26 -------------------- Env: Aurox Linux 9.2 ][ Apache 2.0.49 ][ PHP5-RC3 ][ SQLite ][ Quanta+ 3.1.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowałem czegos podobneg, i w ten sposob zmiena sie tlyko wartosc w tablicy $_COOKIE, a w pliku na HDD nadal pozostaje stara zawaretowsc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2004 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("AcidBurnt") probowałem czegos podobneg, i w ten sposob zmiena sie tlyko wartosc w tablicy $_COOKIE, a w pliku na HDD nadal pozostaje stara zawaretowsc Ale ja nie zmieniałem zawartości tablicy $_COOKIE. W takim razie nie rozumiem do czego ma służyć ten kod. Możesz napisać? Ten post edytował phantom 20.06.2004, 20:32:32 -------------------- Env: Aurox Linux 9.2 ][ Apache 2.0.49 ][ PHP5-RC3 ][ SQLite ][ Quanta+ 3.1.4
|
|
|
![]()
|
|
a fakt zle zinterpertowałem twój kod, tylko to i tak nie to, chodzi mi ze przy kazdym odsiwrzeniu stronyt generowany jest nowe ID i chcialbym zeby za kazdym razem zostało ona zapisane do ciasteczke, a ponowne uzycie setcookie("id","".$this->id.""); nic nie daje zawatosc ciasteczka jest taka sama
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to usuń ciasto jeżeli istnieje...
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
W setcookie musisz podać domenę...inaczej IE 6.0 a takze inne przeglądarki mają problem z ciasteczkeim - tj. odrzucaja je jeśli pdoana domena (w Twoim wypadku pusta) jest inna niż ta z której strona jest wywoływana.
Jest to zabezpieczenie przed kradzieżą haseł itp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:06 |