![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pole view_count typu int.
Próbuje zaktualizować licznik, ale za każdym razem dodaje mi co 3 a nie co jeden, nie wiem za cholerę co jest nie tak. Już totalnie zgłupiałem. Moja zapytanie wygląda tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2004 Skąd: Glogau/Breslau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może trzy razy wywołujesz ten sam kod;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie zapytanie wywołujesz 3x, bo zbudowane jest dobrze
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, gdybym wywoływał 3 razy to bym wiedział. Zresztą wyświetla mi wynik raz. Czy typ kolumny nie wpływa na dodawanie? Ja mam int.
Ten post edytował potreb 31.07.2011, 20:59:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co z tego, że wynik wyświetla Ci raz? Cały skrypt może się wykonać kilka razy, pierwszy przykład takiego czegoś, jest kiedy przechwytujesz błędy 404 swoją aplikacją, a gdzieś taki występuje
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Przechwytuje błędy 404, ale z tego co widzę nie zwraca mi żadnego. Zresztą jeżeli zwracałoby mi błąd to i tak nie powinno dodać, bo dodawanie nie jest w żaden sposób połączone z obsługą błędów 404. Jednak gdy dodaję wartość do sesji o tym że dodało to nie dodaje potrójnie, więc nie wiem jak odnaleźć błąd.
Ten post edytował potreb 1.08.2011, 09:01:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz, czy gdzieś nie masz np. while czy for, bo to jest awykonalne, żeby tym zapytaniem zwiększyć o 3 licznik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$r[3]
To dlatego że tu masz 3. Kabyś miał 4 to by dodawało poczwórnie ![]() A już tak bardziej poważnie:
Ile masz A w pliku po jednokrotnym odpaleniu skryptu? O ile ci się zwiększył licznik po tym samym odpaleniu skryptu? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam potrójne A, ale nie wiem dlaczego mi wywala potrójnie, czy to może być przez autoloader? Mam w nim pętle, która sprawdza lokalizacje, w których mogą występować klasy.
Ten post edytował potreb 1.08.2011, 09:23:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat czy to może być przez autoloader? Mam w nim pętle, która sprawdza lokalizacje, w których mogą występować klasy. Oczywiście. Może to być też spowodowane plamami na słoncu.... ![]() No a skąd mamy to wiedzieć nie widząc Twojego kodu, nie widząc jak ty to wszystko wywołujesz? Albo podziel się z nami pełnym kodem, ale sprawdzaj linia po linii co gdzie i dlaczego się duplikuje. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, jednak moja głupota jest spowodowana przez plamy na słońcu
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:54 |