![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem i nie wiem jak go przeskoczyć.
Wiem że jest to pewnie w manual-u ale niestety nic nie mogę znaleźć. Sprawa jest pewnie prosta a ja się dalej męczę i nie mogę tego przejść. Jak wyciągnąć nazwę katalogu w którym znajduje się np plik index.php mam pewien system i muszę do pliku index.php pobrać nazwę katalogu w którym się znajduję ten plik (tylko jeden katalog nic więcej) Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaje całą ścieżkę a nie ostatni katalog!
Chodzi mi o ostatni katalog! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podziel tego stringa znakiem '/' (np. przez explode) wyciągnij z uzyskanej tablicy ostatni element.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:03 |