![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
moj problem polega na tym, ze okazalo sie ze moj provider nie ma u siebie wlaczonej opcji trans_sid, a jest to mi bardzo potrzebne poniewaz wielu uzytkownikow mojej strony z zalozenia ma zablokowane cookies wiec korzystalem z tej opcji automatycznego doklejania PHPSESSID to sprawdzania, kontynuowania sesji uzytkownika (caly proces autoryzacji). Czy jedynym rozwiazaniem jest teraz reczne doklejanie do kazdego linku PHPSESSID-u. ? I czy istnieje jakas funkcja ktora prawdza czy przegladarka ma wlaczona obsluge cookies. Dzieki z gory Pozdrawiam -------------------- > Wamp5 + AdoDB + Smarty
> CherryPy + Python + Cheetah |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj w manualu o stałej SID, powinno pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ozzy, samo poczytanie o stałej pomoże tyle, co umarłemu kadzidło.
Nawet sięr nie pofatygowałeś żeby linka dać. adamos, spróbuj wpłynać na plik konfiguracyjny funkcją ini-set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wstawiając na początku skryptu:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do KAŻDEGO linka SID
SID to stała, pamiętaj że nia ma na początku $
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(rogrog) dodaj do KAŻDEGO linka SID SID to stała, pamiętaj że nia ma na początku $ Cytat(adamos) Czy jedynym rozwiazaniem jest teraz reczne doklejanie do kazdego linku PHPSESSID-u. ? Rogrog, nie zanizaj poziomu. Autor pyta, czy nie ma innego sposobu niz doklejanie linka, a ty mu mówisz, zeby doklejał. To nie jest "php Początkujący".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki nie doczytalem
![]() (na swoje wytlumaczenie podam że to Ozzy mnie zasugerowal ![]() w takim razie może taka propozycja: jeżeli nie możesz zmienić ustawień ini_set ani bezpośrednio w configu, to może zastosuj output buffering ze swoim parametrem output_callback i daj funkcję, która wyszuka wszystkie linki i sama doda do nich SIDa - przecież właśnie na takiej zasadzie działa wbudowany trans_sid Ten post edytował rogrog 22.06.2004, 17:18:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje wam bardzo - pomoglo :-)
Mam jeszcze jedno pytanie. Co zauwazylem - w przypadku blokady ciastek i uzywania tylko SIDu - to przy kazdorazowym (recznym) odswiezeniu strony (F5) powstaje nowy identyfikator czyli nowa sesj. Nie ma to iejsca w przypadku wariantu z ciastkami. Czy mozna cos z tym zrobic ![]() Dzieki i pozdrawiam -------------------- > Wamp5 + AdoDB + Smarty
> CherryPy + Python + Cheetah |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nawet sięr nie pofatygowałeś żeby linka dać Wydawało mi się, że wie pod jakim adresem znajduje się manual. |
|
|
![]()
|
|
znalazłem coś nowego
output_add_rewrite_var" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 08:54 |